Ηράκλειο- Γιάννινα… Ξεκινούν οι πτήσεις από τις 6 Αυγούστου

vigo

Κρήτη και Ήπειρος,  Γιάννινα και Ηράκλειο έρχονται πιο κοντά. Κι αυτό μετά την πρωτοβουλία της Vigo Travel, ενός μεγάλου τουριστικού οργανισμού που προχωρά στην αεροπορική σύνδεση των δύο περιοχών με πρεμιέρα στις 6 Αυγούστου.

Ο Δημήτρης Μεταξάς Γενικός Διευθυντής της Vigo παρουσίασε στα Γιάννινα  το νέο εγχείρημα που είναι αρκετά φιλόδοξο καθώς απώτερος στόχος είναι το άνοιγμα και σε αγορές του εξωτερικού.

Οι πτήσεις με αεροσκάφη της Aegean -174 θέσεων- θα ξεκινήσουν από τις 6 Αυγούστου και θα γίνονται κάθε Παρασκευή. Σκοπός είναι να διατεθούν οικονομικά πακέτα για οκταήμερα διακοπών στην Ήπειρο για τους Κρητικούς και στην Κρήτη για τους Ηπειρώτες.

Η τιμή των πακέτων αυτών που περιλαμβάνουν μεταφορικά και διαμονή ξεκινά από τα 485 ευρώ.  Η πτήση θα διαρκεί μία ώρα και δέκα λεπτά.

«Η Ήπειρος είναι μία από τις περιοχές που έχουν πολύ μεγάλες τουριστικές δυνατότητες. Ξεκινούμε το εγχείρημα αυτό και εκτιμούμε ότι μπορεί να αποτελέσει μία μόνιμη γέφυρα μεταξύ των δύο περιοχών» ανέφερε ο κ. Μεταξάς στις δηλώσεις του.

Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού Ιωαννίνων ο κ. Στάθης Σιούτης καλωσόρισε την πρωτοβουλία σημειώνοντας ότι θα συμβάλλει στην εξωστρέφεια της περιοχής.

Ένας σημαντικός σύμμαχος στο νέο εγχείρημα είναι η Ένωση Κρητών Ηπείρου. Ο Πρόεδρός της Μανώλης Κοντογιάννης αναφέρθηκε στους μακροχρόνιους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν Κρήτη και Ήπειρο αλλά και στις δυσκολίες της άμεσης και γρήγορης επικοινωνίας των δύο περιοχών.

Η απευθείας αεροπορική σύνδεση ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα. «Περιμέναμε την γραμμή αυτή, την υποδεχόμαστε με χαρά. Θα μας φέρει πιο κοντά στην πατρίδα μας και θα φέρει τους Κρητικούς πιο κοντά στην Ήπειρο», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ