Grid List

Ήταν το μεγάλο αντάμωμα των Ηπειρωτών. Η Πίτα του Ηπειρώτη, η καθιερωμένη εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Του ανταμώματος των Ηπειρωτών όχι μόνο της Αθήνας αλλά ολόκληρης της χώρας.

Περισσότερα...

Την Δευτέρα «κληρώνει» για τον δρόμο Ιωαννίνων Κακαβιάς. Η πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών να προχωρήσει στην κατασκευή ενός δίιχνου άξονα έχει κινητοποιήσει τους Ηπειρώτες και για πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια δημιουργήθηκε ένα μέτωπο διεκδίκησης.

Περισσότερα...

Στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας και με αφορμή την δημιουργία Κέντρου Μεταναστών ακούστηκαν αρκετά για τους μετανάστες που ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

Περισσότερα...

Ότι φέτος ο χειμώνας είναι διαφορετικός το έχουμε διαπιστώσει όλοι. Στην περιοχή μας δε χαρακτηρίζεται μέχρι τώρα και για την ανομβρία.

Περισσότερα...

ΒΙΝΤΕΟ - Ώρα με την ώρα παίρνει μορφή ο Ιερός Ναός του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα. Η εκκλησία είναι προκατασκευασμένη και μεταφέρεται με νταλίκες στα Γιάννινα.

Περισσότερα...

Τοπίο στην αιθαλομίχλη είχε μετατραπεί σχεδόν όλες τις ημέρες του Ιανουαρίου το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Περισσότερα...

Στην Πρέβεζα θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Ηπείρου.

Περισσότερα...

Ο γνώριμος στις Ελληνικές διωκτικές αρχές Σαντέρ Πεμάι, περιλαμβάνεται στους συλληφθέντες «βαρώνους» της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στον Αστακό.

Περισσότερα...

Σε ένα χρονικό σημείο κομβικής σημασίας, καθώς προχωρούν η προανάρτηση και ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων κι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αντιρρήσεων των πολιτών, είναι επιτακτική ανάγκη, το ειδικό άμισθο Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας να παραμείνει ως έχει.

Περισσότερα...

Δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στους πέντε βασικούς άξονες της αναπτυξιακής πολιτικής της Δημοτικής Αρχής, και με τα έσοδα και τα έξοδα ισοσκελισμένα να ανέρχονται σε 41.376.207,16 ευρώ, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους, στο Δημοτικό Συμβούλιο της παρασκευής.

Περισσότερα...

Aπό αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων, συνελήφθησαν σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο ημεδαποί, ηλικίας 51 και 31 ετών, ως ιδιοκτήτης και προσωρινά υπεύθυνος λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αντίστοιχα, για ηχορύπανση.

Περισσότερα...

Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ κάνει γνωστό ότι για τις ανάγκες εκτέλεσης εργασιών 3ης Δομικής Επιθεώρησης εντός της υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας, θα πραγματοποιηθούν αποκλεισμοί λωρίδων.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα του ΥΠΕΝ, ο Χατζηδάκης ανέφερε ότι ο στόχος του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας άνω του 38% στην τελική κατανάλωση μέχρι το 2030, σημαίνει την ενεργειακή αναβάθμιση 60.000 κτηρίων ανά έτος.

Περισσότερα...

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Κεφάλα και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος, Γιάννης Αιβατίδης, Γιάννης Λυκογιώργος και Αριστείδης Παππάς.

Περισσότερα...

Τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου θα ολοκληρωθεί η καταβολή συντάξεων του Φεβρουαρίου του 2020.

Περισσότερα...

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, υπέγραψε δύο αποφάσεις που αφορούν στη διαδικασία αναστολής της επιβολής Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στα ακίνητα για τρία έτη, μέχρι το τέλος του 2022.

Περισσότερα...

Τους εφτακόσιους περίπου άριστους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων βράβευσε ο Δήμος Ιωαννιτών στην ετήσια εκδήλωση που έγινε στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Περισσότερα...

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ολοκληρώνει το κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Αρχαία Τραγωδία για τη φετινή σεζόν με τη “Μήδεια” του Πιερ Πάολο Παζολίνι να πλαισιώνει ιδανικά την Τριλογία του Μιχάλη Κακογιάννη που προηγήθηκε.

Περισσότερα...

Αντιπροσωπείες της Λέσχης Λάιονς Ιωαννίνων, "Σελλοί" (η Πρόεδρος Ελένη Παγκρατίου και η Αντιπρόεδρος Μαίρη Καρπούζη) και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Ιωαννίνων, "Διώνη" (η Διευθύντρια Προγραμμάτων Αλλέγρα Μάτσα και το μέλος του ΔΣ Κίτσα Δούβαλη), παρέδωσαν στην Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων κ. Νατάσσα Μπέγκα, επιταγή με τα έσοδα από την εκδήλωση "Δείπνο στο Σκοτάδι" την οποία συνδιοργάνωσαν το Δεκέμβριο στα Ιωάννινα με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "Με Άλλα Μάτια". 

Περισσότερα...

Μια ακόμη μοναδική εμπειρία έζησαν γονείς και αθλητές της ακαδημίας Ντούγιας.

Περισσότερα...

Στη δημιουργία ενός χάρτη επικινδυνότητας που θα περιλαμβάνει όλους τους δρόμους – «παγίδες», στους οποίους καταγράφεται το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων αλλά θα περιέχει και συστάσεις προς τις οικείες Περιφέρειες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας προχωρούν από κοινού το υπουργείο Μεταφορών, το Εθνικό Κέντρο ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) και οι «Ελληνικές  Υποδομές και Οδοί με Διόδια» (HELLASTRON).

Περισσότερα...

Η βελτίωση της συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στα εθνικά πάρκα ήταν το θέμα της συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου LIFE ARCPROM .

Περισσότερα...

 Όγδοος Πρόεδρος της Μεταπολιτευτικής Ελληνικής Δημοκρατίας πρόκειται να είναι η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου -και η πρώτη γυναίκα φυσικά-. Τρεις διατελέσαντες Πρόεδροι (Κωνσταντίνος Καραμανλής, Κωστής Στεφανόπουλος και Κάρολος Παπούλιας) είχαν την ευκαιρία και μιας δεύτερης θητείας, ενώ στο σχεδόν μισό αιώνα αδιατάρακτου κοινοβουλευτικού βίου κάποιες από τις Προεδρικές εκλογές ήταν συναινετικές -όπως προδίδει και ο αριθμός των βουλευτών που ψήφισαν υπέρ του προτεινόμενου από την πλειοψηφία προσώπου-, σε κάποιες άλλες όμως αποτυπώθηκε το εκρηκτικό πολιτικό κλίμα της εποχής.

Περισσότερα...

Επιστήμονες ανακάλυψαν ποιο είναι το μυστικό των δέντρων γκίγκο, που τους επιτρέπει να ζουν για πάνω από 1.000 χρόνια.

Περισσότερα...