Ούτε για δείγμα κρέας στους παιδικούς της Πρέβεζας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

PAIDIKOS STATHMOS NΔύο μέτρα και δύο σταθμά ακολουθεί ο Δήμος Πρέβεζας στη λειτουργία των παιδικών σταθμών διαχωρίζοντας νήπια και βρέφη σε πρώτης και δεύτερης κατηγορίας.

Οι καταγγελίες που φτάνουν, είκοσι περίπου ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας των παιδικών, παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Και έχουν δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά το ύψος των τροφείων καθώς άλλο καλούνται να πληρώσουν οι γονείς για τους παιδικούς που λειτουργούν στην πόλη της Πρέβεζας κι άλλα οι γονείς για τους παιδικούς του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Λούρου.

 

Μάλιστα πηγές αναφέρουν ότι στη δεύτερη περίπτωση οι γονείς δεν καταβάλουν καν τροφεία.

Η δεύτερη και πιο σοβαρή αφορά στη διατροφή των νηπίων. Από τη μέρα που άνοιξαν οι παιδικοί σταθμοί και μέχρι τώρα τα παιδιά στους παιδικούς της πόλης δεν σιτίστηκαν ούτε μία φορά με κρέας ή ψάρι. Το φαγητό είναι όσπρια και ζυμαρικά με αποτέλεσμα τις έντονες διαμαρτυρίες των γονιών.

Μάλιστα όπως τονίζουν, τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να έχει ο Δήμος με τους προμηθευτές του, είναι αδιανόητο να τα πληρώνουν παιδιά και μάλιστα με αυτό τον τρόπο.

Η κατάσταση κάθε μέρα γίνεται και χειρότερη με τις διαμαρτυρίες των γονιών να πληθαίνουν και τους αρμοδίους να σφυρίζουν αδιάφορα.

Σε μια τέτοια περίπτωση βέβαια η αδιαφορία δεν μπορεί να δώσει λύσεις και οι λύσεις, όταν πρόκειται για τη διατροφή των παιδιών την οποία πληρώνουν κιόλας οι γονείς τους, δεν μπορούν να περιμένουν για πολύ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, δίνει τις δικές του διευκρινήσεις σχετικά.

Στο θέμα της σίτισης με κρέας αναφέρει ότι έχει δρομολογηθεί και θα λυθεί το επόμενο διάστημα, ενώ για τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Λούρου τονίζει ότι οι δύο παιδικοί σταθμοί εντάχθηκαν στον διευρυμένο δήμο της Πρέβεζας με αρκετά μεγάλο πλεόνασμα από επιδοτούμενα προγράμματα και με απόφαση δημοτικού συμβουλίου δεν καταβάλλονται τροφεία.

Τέλος σημείωσε ότι τα προβλήματα που έχουν προκύψει με καθαρίστριες ήταν αδύνατον να προβλεφθούν μετά από συνταξιοδοτήσεις λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενώ καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις.