Ελλάδα, Γαλλία, Γροιλανδία στην Πρέβεζα

ΠΡΕΒΕΖΑ

Εικοσαμελής αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών και μαθητών  από το γαλλικό σχολείο  College Lycee professionel Saint -Joseph   το οποίο μαζί με το σχολείο  Kangillinnguit Atuarfiat  από την Γροιλανδία  και το  4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας  συμμετέχουν στο  πρόγραμμα  Erasmus, βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Πρέβεζα.

Η αντιπροσωπεία από το σχολείο της Γαλλίας καθώς και μαθητές  και εκπαιδευτικοί από το 4ο Γυμνάσιο  επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Πρέβεζας   και δέχτηκαν το καλωσόρισμα της εντεταλμένης συμβούλου Πολιτισμού Ελευθερίας Αγγέλη.

Η κ. Αγγέλη συνεχάρη  την ομάδα (και ιδιαίτερα την  διευθύντρια του σχολείου Βαρβάρα Ζαντραβέλλη)  για την πρωτοβουλία   ενώ μίλησε στα παιδιά για την ιστορία  και τον πολιτισμό της Πρέβεζας.

Η κ.Ζαντραβέλλη από την πλευρά  της μίλησε για τους στόχους του προγράμματος το οποίο έχει ¨διευρύνει” τις δυνατότητες των μαθητών και τους έχει δώσει την δυνατότητα να   αναπτύξουν δεσμούς και φιλίες με  παιδιά άλλων χωρών.

Να θυμίσουμε ότι τα σχολεία από την Ελλάδα, την Γαλλία  και την Γροιλανδία συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus με  ζητούμενο  την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την ανάπτυξη συνεργατικού πνεύματος αλλά και την εξεύρεση κοινών πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων.

Τελικός στόχος  είναι η δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας  η οποία θα ¨καταγράφει” τις εντυπώσεις  από την επίσκεψη  των αντιπροσωπειών στην περιοχή μας και γενικότερα από την υλοποίηση του προγράμματος.

Να θυμίσουμε  ότι  πριν  ένα περίπου μήνα την Πρέβεζα είχε επισκεφθεί και αντιπροσωπεία από το σχολείο της Γροιλανδίας ενώ  αντίστοιχο ταξίδι  πραγματοποίησαν και οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου.