Ποινή σε γιατρό για πειθαρχικά παραπτώματα

ΠΡΕΒΕΖΑ

Ποινή στέρησης των 5/25 των μηνιαίων αποδοχών του, επέβαλε η Διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας σε γιατρό, ο οποίος υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα.

Σύμφωνα με το πρακτικό της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας της 5-4-2018, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα «Επιβάλλει στον ιατρό, λίαν επιεικώς, την ποινή της στέρησης των 5/25 των μηνιαίων αποδοχών του, λόγω τέλεσης των πειθαρχικών παραπτωμάτων».

Το σκεπτικό της απόφασης της ποινής αναφορικά με τα πειθαρχικά παραπτώματα κάνει λόγο για «α) της μη έγκαιρης εκπλήρωσης του καθήκοντος και β) της ανάρμοστης συμπεριφοράς, κατά την αντιμετώπιση περιστατικού ασθενή που διακομίσθηκε λόγω προβλήματος υγείας στο Γ. Ν. Πρέβεζας στις 24-12-2017»

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «ως εφημερεύων ιατρός όφειλε, αφενός μεν να είναι στο χώρο του Νοσοκομείου» ώστε, άμεσα να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες «που ζητήθηκαν από το Παιδιατρικό τμήμα για ασφαλέστερη διάγνωση του δεδομένου περιστατικού, αφετέρου δε να αποφύγει τον διαπληκτισμό με άλλη ιατρό του Ιδρύματος και δη ενώπιον του ασθενή και των συνοδών του».

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από απολογία του γιατρού που έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο.