Grid List

Μεγάλη ήταν η αναστάτωση που προκλήθηκε στις δέκα το βράδυ περίπου όταν ξέσπασε φωτιά σε ισόγειο σπίτι της οδού Ρώμα.

Περισσότερα...

Εξώδικο στην Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και την μειοδότρια εταιρία έστειλαν δια του νομικού τους κάτοικοι κι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται πέριξ της Νιάρχου ζητώντας να απέχουν από οποιαδήποτε εργασία ωσότου εκδικαστεί η προσφυγή τους στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Περισσότερα...

Εξακόσια είκοσι βρέφη, νήπια και παιδιά, οικογενειών με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, θα μπορούν να «φιλοξενηθούν» σε δημόσιους- ιδιωτικούς βρεφικούς σταθμούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, με χρηματοδότηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Περισσότερα...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι διήμερες εργασίες της 3ης τεχνικής συνάντησης του διασυνοριακού έργου MeDInno – «Κοινή ανάπτυξη καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων με βάση την τοπική γαλακτοκομική και κρεοπαραγωγική παράδοση, αναφορικά με την εκτροφή μηρυκαστικών και τους σχετιζόμενους αγροδιατροφικούς τομείς» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας  Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020.

Περισσότερα...

Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι από τους πιο προβεβλημένους και δημοφιλείς ηθοποιούς.

Περισσότερα...

Σε ισχύ για έναν ακόμη μήνα θα παραμείνουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο της Τύριας.

Περισσότερα...

Θέση επί του αιτήματος που έχει υποβάλλει ο Δήμος Λευκάδας για την μεταφορά των απορριμμάτων στην Ήπειρο θα πάρουν οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής.

Περισσότερα...

Η ελάχιστη βάση εισαγωγής επιστρέφει στα Πανεπιστήμια. Αυτό έκανε γνωστό η νέα υπουργός Παιδείας.

Περισσότερα...

Στη διάθεση επισκεπτών και εργαζομένων είναι το νέο πάρκινγκ του Νοσοκομείου Χατζηκώστα.

Περισσότερα...

Στα Σύβοτα ανοίγει η αυλαία της έκθεσης «Κερνάμε Ήπειρο» η οποία θα φιλοξενηθεί στη συνέχεια στην Πρέβεζα και την Άρτα.

Περισσότερα...

Με αφετηρία τον πεζόδρομο των  Δικαστηρίων το τρενάκι της Πρέβεζας ξεκίνησε και πάλι τις διαδρομές του.

Περισσότερα...

Στην κοπή χόρτων στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων και την λεωφόρο Δωδώνης θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Περισσότερα...

Οι δυνατότητες του νέου  i-bank Mobile Banking

Το ανανεωμένο Mobile Banking της Εθνικής Τράπεζας περιλαμβάνει μία νέα λειτουργία προσωπικής διαχείρισης οικονομικών, για να έχετε πάντα τον έλεγχο των εξόδων σας!

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο ενημέρωσης του πληθυσμού για την 1η προκήρυξη ιδιωτικών έργων του τοπικού προγράμματος CLLD/LEADER Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία λήγει στις 30 Αυγούστου 2019, η ΟΤΔ της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. διοργανώνει ενημερωτική συνάντησηγια όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες, κτηνοτρόφους, παραγωγούς και μεταποιητές αγροτικών προϊόντων της περιοχής εφαρμογής του προγράμματος των ΠΕ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας, την Πέμπτη 25-7-2017 στις 12.00 στα γραφεία της ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. (Πλ. Πύρρου &Μιχ. Αγγέλου 1, Ιωάννινα).

Περισσότερα...

Η ρύθμιση των 120 δόσεων και με τις ευνοϊκές αλλαγές που θα φέρει η κυβέρνηση θα είναι η τελευταία. Δεν θα υπάρξει άλλη γι΄αυτό και όσοι θέλουν να επωφεληθούν πρέπει να σπεύσουν να ενταχθούν τώρα.

Περισσότερα...

Κλειστή είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού και δεν δέχεται νέες αιτήσεις έως ότου ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Περισσότερα...

Μια βραδιά με ελληνικά λαϊκά τραγούδια με το Νίκο Παπαδιώτη και τη Χαρά Καλπακίδου διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο την Παρασκευή 26 Ιουλίου και ώρα 10 μ.μ. στην Περίβλεπτο.

Περισσότερα...

Η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου  διοργανώνει το 40o Αντάμωμά της, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019 στη Σαρακατσάνικη Στάνη στο Σκαμνέλι Ζαγορίου (θέση Γυφτόκαμπος).

Περισσότερα...

Με τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων να αναδεικνύεται ο πολυνίκης στην κατηγορία Παίδων-Κορασίδων κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια ολοκληρώθηκε στην Παμβώτιδα λίμνη η Β΄Φάση του 85ουΠανελληνίου πρωταθλήματος  κωπηλασίας.

Περισσότερα...

Πανηγύρια, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, τουρνουά κι άλλα περιλαμβάνει το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου.

Περισσότερα...

Aυξάνονται οι ταχύτητες στον ελληνικό κυβερνοχώρο, αλλά παραμένουν πολύ χαμηλές συγκρινόμενες με άλλες περιοχές του πλανήτη. Η τρίτη έκθεση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων σχετικά με το ανοικτό Διαδίκτυο (Εκθεση Ανοικτού Διαδικτύου 2018-2019) έδειξε ότι η μέση ταχύτητα στις συνδέσεις Internet αυξήθηκε κατά 24,4% πέρυσι στη χώρα μας, αλλά φαίνεται ότι παραμένει πολύ χαμηλότερη σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ - Ένα εκπληκτικό σπηλαιοβάραθρο αποκαλύπτεται στο χωριό Αμάραντος Κόνιτσας, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα ομώνυμα Ιαματικά Λουτρά. Έχει βάθος 268 μέτρα, με ένα μεγάλο κάθετο τμήμα 200 μέτρων, μεγάλη διάμετρο της χοάνης του σπηλαίου (30 μέτρα), με αίθουσα που ξεπερνά τα 50 μέτρα σε μήκος και εντυπωσιακή είσοδο... Η είσοδος του σπηλαίου είναι εντυπωσιακή. Σ' αυτήν οδηγούν δύο σάρες (πρανή), η μια πιο απότομη κι η άλλη απέναντί της πιο προσβάσιμη, ενώ μεταξύ τους βρίσκεται μια μεγάλη ενιαία βραχώδης επιφάνεια («καθρέφτης»). Η πρόσβαση στις περισσότερες αποστολές (εκτός της τελευταίας) έγινε από την λιγότερο απότομη σάρα, με την τοποθέτηση του σχοινιού σε δέντρο στο επάνω μέρος της. Στην τελευταία αποστολή το αρμάτωμα έγινε από τον βράχο.

Περισσότερα...

Σε… μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι τηλεφωνικές απάτες που πραγματοποιούν διάφοροι επιτήδειοι σε βάρος ηλικιωμένων -και όχι μόνο ανθρώπων- οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως δικαιολογία τροχαίο ατύχημα του γιου η της κόρης του θύματος καταφέρνουν να αποσπάσουν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Περισσότερα...

Ντοκουμέντα από το πολεμικό ημερολόγιο της  ανώτατης διοίκησης του γερμανικού στρατού της Βέρμαχτ, για την δράση της 1ης Μεραρχίας Ορεινών Καταδρομών «Εντελβάις» το 1943-1944, παρουσίασε ο ιστορικός ερευνητής Αλέκος Ράπτης.

Περισσότερα...