Ξεχάστηκε η μελέτη για τη ζώνη προστασίας….

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

DODONHS1 23Ιδιαίτερο ήταν το ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα έργα στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης και εντυπωσίασε τους συνομιλητές του καθώς θυμόταν επ' ακριβώς όσα είχαν συμφωνηθεί όταν είχε επισκεφθεί το χώρο ως Υπουργός Πολιτισμού.

Έτσι όταν κάτοικος της περιοχής έθεσε το θέμα για την πρώτη ζώνη προστασίας του αρχαιολογικού χώρου, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τη μελέτη που είχε ξεκινήσει σε συνεργασία με τον πρώην Δήμο Δωδώνης...

 

Και τότε ο Γιάννης Μπούκας –πρώην δήμαρχος της περιοχής- και ο Χρήστος Ντακαλέτσης υποψήφιος δήμαρχος, έσπευσαν να τονίσουν ότι η μελέτη ολοκληρώθηκε όμως δεν προωθήθηκε ποτέ από το νέο, τον Καλλικρατικό πλέον δήμο Δωδώνης...

Ενδεικτικό άλλωστε είναι το γεγονός ότι τα τελευταία τριάμισι χρόνια δεν έγινε ούτε μία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον αρχαιολογικό χώρο!!

DODONHS2 23Από τον κ. Ντακαλέτση και τον κ. Μπούκα τέθηκαν ακόμη τα θέματα της πυρασφάλειας και του ηλεκτροφωτισμού, ζητήματα εξαιρετικά σημαντικά για την ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Μπούκας επεφύλασσε και μία έκπληξη για τον πρωθυπουργό. Και η έκπληξη ήταν μία σειρά καλοτυπωμένες φωτογραφίες του, από την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο, πριν μερικά χρόνια, τότε με την ιδιότητα του Υπουργού Πολιτισμού.

 

{jathumbnail off}