Φ. Φίλιος: Στο Γιαννιώτικο ζούμε τον ορισμό της βλακείας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

GIANNIOTIKO SALONI13Με μία σκληρή δήλωση τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την πορεία αξιοποίησης του Πάρκου Πυρσινέλλα.

Η περιπέτεια για το Πάρκο ξεκίνησε όταν διαπιστώθηκε ότι κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο, η δημοτική αρχή δεν είχε φροντίσει για την εγγραφή του στο Κτηματολόγιο. Αντί του Δήμου που αδιαφόρησε έσπευσε να δηλώσει το Πάρκο Πυρσινέλλα το...δασαρχείο, το οποίο αρνείται πεισματικά να το επιστρέψει στην πόλη.

Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο δήμαρχος επιχειρούν για μεγάλο χρονικό διάστημα να βρουν τη λύση, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες κωφεύουν.

 

Έτσι με τη δήλωσή του την Κυριακή, ο κ. Φίλιος έκανε γνωστό ότι ο δήμος δίνει περιθώριο λίγων ημερών στο ελληνικό δημόσιο να λύσει το θέμα κι αν αυτό δε γίνει τότε ο Δήμος και οι Γιαννιώτες θα προχωρήσουν στην κατάληψη του Πάρκου.

«Το Γιαννιώτικο Σαλόνι, το Πάρκο Πυρσινέλλα, το έχουμε στερηθεί επί δυόμισι χρόνια, λόγω της βαριάς αμέλειας της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου να μην το δηλώσει στο Κτηματολόγιο. Έχουμε προσκομίσει όλα τα έγγραφα στα δικαστήρια κι αν οι διαπραγματεύσεις με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και τη Γενική Γραμματεία Δασών δεν φέρουν αποτέλεσμα τότε ο Δήμος και οι Γιαννιώτες θα προχωρήσουν σε κατάληψη αυτού που τους ανήκει», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια της δήλωσής του ο κ. Φίλιος έγινε ακόμη πιο σκληρός τονίζοντας ότι αυτό που κάνει το ελληνικό δημόσιο και το κράτος με το Πάρκο Πυρσινέλλα είναι ο ορισμός της βλακείας.

«Αυτό που συμβαίνει είναι ο απόλυτος ορισμός της βλακείας. Το ελληνικό δημόσιο καταπάτησε το κτήμα και αρνείται να διορθώσει το λάθος του. Είναι σαν να εκδικείται την πόλη και το Δήμο. Τον δήμο που θέλει να το μισθώσει και πληρώνει κάθε χρόνο πάνω από σαράντα χιλιάδες για τη συντήρησή του» τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Φίλιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάθεσης αγωγών εναντίον του ελληνικού δημοσίου με τις οποίες θα διεκδικούνται χρήματα σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα διεκδικήσουμε όσα χάνει ο δήμος από την ανοησία του δημοσίου».