Μανιάτης: Προχωράνε οι έρευνες για υδρογονάνθρακες

ΧΡΗΜΑ

MANIATHS«Σύμβολο αισιοδοξίας» χαρακτήρισε το άναμμα της φλόγας στο «οικόπεδο» φυσικού αερίου «Αφροδίτη» ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Ι. Μανιάτης, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ενώ αναφερόμενος στις κινήσεις της ελληνικής πλευράς στον ενεργειακό τομέα σημείωσε: «Προχωρούμε συστηματικά, με υπομονή και σταθερότητα τις έρευνες υδρογονανθράκων».

Αναφερόμενος, δε, στα ενεργειακά αποθέματα της Αν. Μεσογείου, διεμήνυσε πως «πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας για την ευρύτερη περιοχή».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μανιάτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει ως εξής:

«Το άναμα της φλόγας στο οικόπεδο φυσικού αερίου Αφροδίτη είναι ένα πραγματικό σύμβολο αισιοδοξίας που δίνει σαφή προοπτική στον κυπριακό λαό. Τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Αν. Μεσογείου μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης και ευημερίας για τους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, η στενή συνεργασία μας με την Κύπρο, στο πλαίσιο της ΕΕ, ενισχύει όπως είναι προφανές την ενεργειακή ασφάλεια της Ένωσης και διαμορφώνει νέες πηγές παραγωγής και νέους δρόμους μεταφοράς του φυσικού αερίου.

Ως προς τη χώρα μας, προχωρούμε συστηματικά τις έρευνες υδρογονανθράκων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού μας Σχεδίου. Οι έρευνες αυτές, θέλω να σημειώσω και να επαναλάβω για πολλοστή φορά, απαιτούν υπομονή, σταθερότητα, επιστημονική τεκμηρίωση, επενδυτική και οικονομική ελκυστικότητα και σε κάθε περίπτωση απαιτούν πλήρη διαφάνεια και έλεγχο από τη Βουλή των Ελλήνων. Σε αυτό το δρόμο βαδίζουμε με σταθερά βήματα».