Καμία απόφαση για τα αγροτεμάχια

ΧΡΗΜΑ

AGROTEMAXIAΚαμία απόφαση δεν έχει ληφθεί για την επιβολή ειδικού φόρου στα αγροτεμάχια, διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών με αφορμή το μπαράζ σχετικών δημοσιευμάτων.

«Δεν έχουμε καταλήξει σε αποφάσεις για την φορολογία των αγροτεμαχίων», υποστήριξε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και διαβεβαίωσε ότι «εξετάζουμε τα διάφορα στοιχεία σχετικά με την ακίνητη περιουσία, με γνώμονα τη δικαιότερη κατανομή των βαρών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν νωρίτερα πως «δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για φορολόγηση αγροτεμαχίων ή αγροτικών εκτάσεων».

Σημειώνεται ότι η  τελική πρότασή της αρμόδιας τρικομματικής Επιτροπής υπό τον κ. Μαυραγάνη αναμένεται να έχει διαμορφωθεί μέχρι το τέλος του μήνα και και στη συνέχεια θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

 

Σύμφωνα με την πρόταση που συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, προβλέπεται η φορολόγησή τους με βάση την έκταση και όχι την αντικειμενική τους αξία, με τη  μέση επιβάρυνση ανά στρέμμα να διαμορφώνεται περίπου στα 12 ευρώ.