Βολές από τον Γ. Ζάψα για το Διοικητήριο

ΑΡΤΑ

Ταράζει τα ήρεμα προεκλογικά νερά με δηλώσεις του στην Άρτα για το θέμα του Διοικητηρίου ο περιφερειακός σύμβουλος και εκ νέου επικεφαλής παράταξης Γιώργος Ζάψας.

Ερωτηθείς σχετικά από τη Ρούλα Χρήστου στην εκπομπή «επί της ουσίας» στο ART TV ο κ. Ζάψας υποστήριξε πως η διεκδίκηση του στρατοπέδου Παπακώστα υπήρξε εντελώς χαλαρή και προχωρώντας ακόμη παραπέρα εξέφρασε υποψίες για την στροφή της περιφερειακής αρχής προς αγορά οικοπέδου από τον Δήμο Αρταίων στην περιοχή της Ελεούσας.

«Να μην κάνουν τίποτα! Είναι προεκλογική περίοδος. Είχαν 9 χρόνια να το λύσουν το θέμα κι ακόμη πληρώνουμε 240.000 σε ενοίκια το χρόνο...Θα το λύσουμε εμείς το θέμα. Εγώ το έθεσα στο Π.Σ. Συζητούσαν λέει με τον Καμμένο για πέντε στρέμματα. Έμαθα ότι τους δίνανε όμως δεκαπέντε στρέμματα και το πέτρινο κτήριο μέσα...Στην Πρέβεζα ο Στράτος Ιωάννου ενήργησε διαφορετικά. Ξέρετε τι έμαθα στο περιθώριο της συνεδρίασης του Π.Σ; Ότι υπάρχει επιστολή της Π.Ε Άρτας προς τις υπηρεσίες της Περιφέρειας κεντρικά για το αν συμφωνούν να αγοράσουν το οικόπεδο από τον Δήμο... Η επιλογή είναι μία: παλέψτε την περίπτωση του στρατοπέδου αξιοποιώντας τα κυβερνητικά στελέχη του τόπου! Υπάρχει και δεύτερη επιλογή μετά. Τα κτίρια της Ένωσης στη γέφυρα...»

Τη λύση του στρατοπέδου Παπακώστα επανέφερε προ ημερών και ο περιφερειακός σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Βαρέλης κοινοποιώντας σχετική επιστολή στον τύπο. Η κίνηση αυτή του κ. Βαρέλη θολώνει τα νερά ως  προς το ποιά λύση τελικά προκρίνεται. Επ’ αυτού ο κ. Ζάψας σχολίασε : «...γιατί δεν συνεννοείται ο κ. Βαρέλης, σημαίνον στέλεχος της παράταξης Καχριμάνη με τον κ. Καχριμάνη και τον κ. Ψαθά και στέλνει επιστολές;»

 Ασχέτως του αν δοθούν απαντήσεις στον κ. Ζάψα, γεγονός  είναι πως παρήλθε άλλη μία αυτοδιοικητική θητεία, στις δεκάδες των τελευταίων χρόνων, χωρίς να βρεθεί ούτε καν οικόπεδο πόσω μάλλον να κατασκευαστεί  κτίριο για Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Πέρασαν διορισμένοι νομάρχες, αιρετοί, αντιπεριφερειάρχες κι οι υπηρεσίες πληρώνουν ακόμη υπέρογκα ενοίκια σε διάσπαρτα κτίρια στην πόλη.