Ντίνα Μπακόλα: Στόχος να υπηρετήσουμε τους πολίτες

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

MPAKOLA NTINAΣτις δυσκολότερες συνθήκες για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, οι νέοι αποφασίζουν να βγουν μπροστά.

Και είναι ένα από τα πολύ αισιόδοξα μηνύματα αυτής της εκλογικής αναμέτρησης.

Η Ντίνα Μπακόλα ζει και εργάζεται στα Γιάννινα. Είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Θωμά Μπέγκα.

 

Η ίδια εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή και τονίζει ότι αυτό που την ενδιαφέρει την επόμενη ημέρα είναι να γίνουν τα Γιάννινα μια ευρωπαϊκή πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

1. Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται κι αυτή στη δίνη της Οικονομικής κρίσης. Εσείς γιατί αποφασίσατε να ασχοληθείτε μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες;

Η αρετή του δημόσιου διαλόγου, δεν εξαντλείται στην απλή προθυμία κάποιου να γνωστοποιεί τις απόψεις του ή να συμμετέχει στη πολιτική. Απαιτεί την ίδια του την εμπλοκή στον πολιτικό διάλογο και στην συνδιαμόρφωση των αποφάσεων. Στην σημερινή οικονομική κρίση, ως ενεργός πολίτης, οφείλω να παραχωρήσω όλες μου τις δυνάμεις στο δημόσιο συμφέρον, με αφοσίωση στο ρόλο που θα μου δώσουν οι πολίτες χωρίς φόβο από τις δύσκολες συνθήκες και με ευσυνείδητη προσπάθεια να φέρω οφέλη στην κοινωνία των Ιωαννίνων.

2. Γιατί επιλέξατε το συνδυασμό του Θωμά Μπέγκα;

Ο συνδυασμός, με τον οποίο αποφάσισα, να συμπορευτώ έχει αυτό το όραμα που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να ελπίζουν σε μια πόλη φιλική, ανθρώπινη και με ταυτότητα. Με μια νέα δημοτική αρχή κάθε μέρα στο πλευρό των πολιτών.
Και επειδή μια παράταξη την χαρακτηρίζει ο επικεφαλής της, ο κ. Μπέγκας, είναι ένας σύγχρονος και ιδανικός πολιτικός που τον συναρπάζει να δημιουργεί και να εργάζεται για το καλό των ανθρώπων.

3. Πως βλέπετε τα Γιάννενα την επόμενη μέρα;

Μια ευρωπαϊκή πόλη με καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους.

4. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές. Πως θα χαρακτηρίζατε την εμπειρία από την προεκλογική περίοδο;

Έναν δρόμο για την «Ιθάκη». Έθεσα έναν υψηλό στόχο και η προσπάθεια μου να τον εκπληρώσω με οδήγησε να αποκτήσω συναρπαστικές εμπειρίες, με νέους συνοδοιπόρους και με έναν κοινό στόχο: να υπηρετήσουμε τους κατοίκους του δήμου μας.
Ένας δρόμος που άξιζε όλη μας την αφοσίωση, κράτησε την σκέψη μας ψηλά και μας πρόσφερε οι συγκινήσεις υψηλής ποιότητας.

5. Ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής;

Ο δημότης να έχει ένα δήμο στην υπηρεσία του, που να είναι σύγχρονος και φιλικός. Οφείλουμε ως νέα δημοτική αρχή να δημιουργήσουμε ένα δήμο να ακούει ,να προσπαθεί να καταλάβει τι θέλουν οι πολίτες και να απαντά με σεβασμό στις απόψεις τους. Ένα δήμο με τέτοια αξία που και να μπορεί να παρέχει ευημερία, ασφάλεια και απόλυτη εμπιστοσύνη στους πολίτες.