Πρόταση Αλ. Καχριμάνη για καλύτερες υπηρεσίες υγείας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

KAXRI YGEIASΜε τους Περιφερειάρχες της χώρας συναντήθηκε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να συζητηθούν φλέγοντα θέματα του ευαίσθητου τομέα της δημόσιας υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης που μετείχε στη σύσκεψη κατέθεσε μία πολύ σημαντική και αξιόλογη πρόταση με την υιοθέτηση της οποίας μπορούν να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα που ανακύπτουν με τη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

Σήμερα οι Περιφέρειες βρίσκονται ουσιαστικά με τα χέρια δεμένα σε όποιο θέμα ανακύψει. Ακόμη κι αν χαλάσει ένα μηχάνημα ζωτικής σημασίας δεν μπορούν να συνδράμουν.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου λοιπόν πρότεινε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των δεκατριών περιφερειών της χώρας προκειμένου να τους δίνετε η δυνατότητα να καλύπτουν από τον προυπολογισμό τους επείγουσες ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

«Σήμερα αν χαλάσει ένα ασθενοφόρο στο Μέτσοβο δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτα. Με μία προγραμματική σύμβαση όμως θα έχουμε τη δυνατότητα να καλύψουν το κόστος για την αποκατάστασή του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.