Νέο πακέτο αλλαγών φέρνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας στις τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με ένα νομοσχέδιο που θα αποτελεί υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων της Ν.Δ. Το νομοσχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί την Δευτέρα στον Πρωθυπουργό και εντός της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή για συζήτηση. Ένα από τα σημεία του αφορούν στην ίδρυση δικτύου Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων σε ολόκληρη την χώρα. Το συγκεκριμένο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την περιοχή καθώς εδώ και χρόνια είναι σε εκκρεμότητα η ίδρυση Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου.

Περισσότερα...

Με ομόφωνο ψήφισμα της Συγκλήτου και με συνέντευξη τύπου της Πρυτανείας το Παενπιστήμιο Ιωαννίνων εκφράζει την βαθιά του αγωνία καθώς πορεύεται χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό αλλά και την ανησυχία του από μια σειρά ρυθμίσεων στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αποδέκτης της ενόχλησης και της κριτικής γίνεται η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας καθώς από την μία αφήνει τα Πανεπιστήμια ν αδειάζουν και από την άλλη έρχεται να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα με την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων.

Περισσότερα...

Σημαντικές αλλαγές για τις εκπαιδευτικές εκδρομές γυμνασίων και λυκείων,προωθεί το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την ενίσχυση της αυτονομίας των σχολείων.

Περισσότερα...

Στην καταγγελία της ΟΙΕΛΕ για τις συνθήκες εργασίας των εκπαιδευτικών και για την επίθεση σε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας απαντά το Εκπαιδευτήριο «Γένεσις».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...