Στη δέσμευση 5.806 κιλών τυριών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των συστηματικών και στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποιούν στην αγορά.

Περισσότερα...

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία τέθηκε άμεσα σε ισχύ με σκοπό να ρυθμίσει την αγορά γάλακτος. Η ΚΥΑ είναι αποτέλεσμα των καταγγελιών που υπήρξε για αθρόες και παράνομες εισαγωγές γάλακτος, οι οποίες έχουν δραματικές συνέπειες τόσο στον πρωτογενή τομέα της χώρας όσο και στην παραγωγή προϊόντων ονομασίας προέλευσης. Στο εξής βαριά πρόστιμα αλλά και αναστολή λειτουργίας σε περίπτωση υποτροπής, αναμένουν τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με το νέο καθεστώς στην παραγωγή, την διακίνηση και την εμπορία γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων.

Περισσότερα...

«Το φθινόπωρο θα αναμετρηθούν οι δυνάμεις που έβγαλαν τη χώρα από τα μνημόνια, οι δυνάμεις που αγωνίζονται για την παραγωγική ανασυγκρότηση, με τις δυνάμεις που είχαν δώσει το στίγμα τους όλα αυτά τα χρόνια».

Περισσότερα...

Υποχρεωτική καθιστά η εθνική νομοθεσία την αναγραφή της προέλευσης του γάλακτος στην επισήμανση τόσο των προσυσκευασμένων γαλακτοκομικών προϊόντων όσο και αυτών που διατίθενται μη προσυσκευασμένα (χύμα) στα σημεία λιανικής πώλησης, διευκρινίζει ο ΕΦΕΤ σε ανακοίνωσή του.

Περισσότερα...

Σύσκεψη σχετικά με την εγκατάσταση αυτόματων πωλητών φρεσκοστυμμένου χυμού πορτοκαλιού και μήλου αγροτικών συνεταιρισμών σε δημόσιους χώρους πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...