Το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των Σχεδίων Βελτίωσης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Περισσότερα...

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων την κατάσταση στο πρωτογενή τομέα, επισημαίνοντας ότι συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών.

Περισσότερα...

Η φέτα, ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας, ένα τυρί ταυτισμένο με την κτηνοτροφία στην Ήπειρο, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων. Η χαμηλή τιμή στο γάλα, οι αθρόες εισαγωγές και οι ελληνοποιήσεις, η απουσία διεπαγγελματικής οργάνωσης του κλάδου και η έλλειψη προστασίας στις εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαικής Ένωσης με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική είναι τα σημαντικότερα, όπως αναδείχθηκαν κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα. Επισημαίνεται ότι η φέτα αποτελεί το κορυφαίο εξαγώγιμο ελληνικό τυρί και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση της λίστας των 200 τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ της ΕΕ σε ό,τι αφορά τον όγκο παραγωγής.

Περισσότερα...

Κοινοτικό πρόγραμμα ύψους 70 εκατ. ευρώ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δίνει επιδοτήσεις 14.000 ευρώ σε επαγγελματίες γεωργούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων και έχουν μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της χώρας με πληθυσμό έως 5.000 κατοίκους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...