Κεφάλαια που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και τα οποία θα διατεθούν για τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής της χώρας αναμένεται να κινητοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα μετά και το «ξεπάγωμα» των σχεδίων βελτίωσης που ανακοίνωσε  το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έπειτα από απραξία δύο ετών περίπου.

Περισσότερα...

Παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 παίρνει η προθεσμία υποβολής των απαιτούμενων δικαιολογητικών για το Αγροτικό Τιμολόγιο, μετά από συνεννόηση της ΔΕΗ με το υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα...

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης ενίσχυσης του Υπομέτρου 6.3 Η Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης ύψους 9.800 ευρώ (70% του συνολικού ποσού στήριξης) στους δικαιούχους του υπομέτρου 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» του ΠΑΑ 2014-2020, στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Ηπείρου, Στερεάς Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Περισσότερα...

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης ενέκρινε και υπέγραψε την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται αναγκαία θέματα και λεπτομέρειες για την εφαρμογή της.

Περισσότερα...

Η μετακινούμενη κτηνοτροφία, άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ήπειρο που μέχρι και σήμερα κρατά ζωντανή την παράδοση, αποτελεί πλέον στοιχείο της παγκόσμιας πολιτικής κληρονομιάς. Η μετακινούμενη κτηνοτροφία, εγγράφηκε στον αντιπροσωπευτικό κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Η εποχιακή μετακίνηση των κοπαδιών πάνω στις παραδοσιακές διαδρομές τους, στη Μεσόγειο και στις Άλπεις προετοιμάστηκε και κατατέθηκε από κοινού με την Αυστρία και την Ιταλία. Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, η εγγραφή στον κατάλογο καλύπτει ένα συνολικό πολιτισμικό φαινόμενο που, παρά τις επιμέρους ειδικές εκφράσεις του στις κοινότητες των τριών χωρών που υπέβαλαν τον φάκελο, αναδεικνύει την αξία της εμπειρικής γνώσης για τον τόπο και το περιβάλλον, αλλά και για τη βιώσιμη αξιοποίηση των φυσικών πόρων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...