- Οι επίσημες ανακοινώσεις  Καθοριστικής σημασίας ήταν τελικά η σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων υπό τον Υπουργό Μάκη Βορίδη ώστε να γίνει το αυτονόητο. Να συμφωνήσουν άπαντες και να προχωρήσει η Διεπαγγελματική για την φέτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τίποτα δεν ήταν εύκολο στην μαραθώνια συνάντηση. Υπήρξαν αρκετές εντάσεις, διαφωνίες και διακοπές. Στο τέλος όμως έβαλαν όλοι νερό στο κρασί τους. Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προαπαιτούμενα συμφώνησαν άπαντες και έτσι βγήκε λευκός καπνός για μία και μοναδική Διεπαγγελματική Φέτας η οποία σύντομα θα δοκιμαστεί στην πράξη.

Περισσότερα...

Σημαντικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας που διέπει τους συνεταιρισμούς της χώρας φέρνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς δημόσια διαβούλευση.

Περισσότερα...

Σε μετωπική σύγκρουση όπως όλα δείχνουν οδηγεί η κίνηση των Θεσσαλών να καταθέσουν φάκελο για αναγνώριση Διεπαγγελματικής Φέτας. Η κίνηση προκάλεσε ήδη την οργισμένη αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου ενώ σε υψηλούς τόνους έρχεται και η απάντηση –έμμεση- της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας με την οποία μιλά για αντιδράσεις «από γνωστούς αγνώστους». Εν μέσω αυτής της σύγκρουσης που μαίνεται τα τελευταία χρόνια, καθοριστικής σημασίας είναι η στάση που θα κρατήσει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...