Η συνεργασία των μελισσοκόμων και η προβολή του Ηπειρωτικού μελιού μπορούν να αποτελέσουν την ασπίδα για ένα προϊόν με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, υψηλή ποιότητα και ξεχωριστή διατροφική αξία. Η μεγάλη απειλή, όπως για το σύνολο του πρωτογενούς τομέα είναι οι εισαγωγές μελιού. Πρόκειται άλλωστε για το μοναδικό προϊόν της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν έχει γεωγραφική προέλευση. Όμως το ελληνικό μέλι έχει ταυτότητα και είναι από τα λίγα αγροτικά προϊόντα που έχει νομοθετημένα χαρακτηριστικά! Ο κλάδος της μελισσοκομίας είναι από τους καλύτερα οργανωμένους ενώ το πιο ενθαρρυντικό είναι πως ασχολούνται όλο και περισσότερο νέοι.

Περισσότερα...

Με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η βουλευτής Μαρία Κεφάλα και οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Αρλέτος, Γιάννης Αιβατίδης, Γιάννης Λυκογιώργος και Αριστείδης Παππάς.

Περισσότερα...

Η φέτα αποτελεί λευκόχρυσο… Κι αυτό επιβεβαιώνουν τα απανωτά χτυπήματα που δέχεται το εθνικό μας προϊόν. Μετά τους δασμούς στις ΗΠΑ κινδυνεύει να χάσει το καθεστώς προστασίας που κατοχύρωσε πριν λίγους μήνες η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας που υπέγραψε. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Οργανισμού Εξαγωγών υπέβαλαν ένσταση και επιδιώκουν να άρουν την προστασία προκειμένου να μπορούν οι παραγωγοί τους να εξάγουν τυρί χρησιμοποιώντας ελεύθερα την ονομασία «φέτα».

Περισσότερα...

Το ζήτημα της απάτης στα τρόφιμα, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τροφίμων και Γεωργίας υπό τον τίτλο «Τροφή για όλους. Εμπόριο για ασφαλή, ποικίλη και βιώσιμη διατροφή» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη και η 12η Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...