Τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στην Ελλάδα η αφρικανική πανώλη των χοίρων διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε μικρή οικόσιτη χοιροτροφική εκμετάλλευση στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Περισσότερα...

Το μέλι της Πίνδου θα αποκτήσει ταυτότητα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά την απόφαση για την ανάθεση μελέτης που θα αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μελιού στην περιοχή της Πίνδου.

Περισσότερα...

Tο αργότερο εντός του Μαρτίου θα διατεθούν στους Έλληνες παραγωγούς επιπλέον 570 εκατ. ευρώ με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων μακράς ωρίμανσης και χαμηλών εξασφαλίσεων, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της 28ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...

Το τεράστιο ζήτημα των ελληνοποιήσεων μελιού αναδεικνύει ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται σε εφιάλτη για τους Έλληνες παραγωγούς και καταναλωτές. Επιτήδειοι εισάγουν χαμηλής ποιότητας, φθηνό μέλι και το προωθούν ως ελληνικό προϊόν εξαπατώντας πολιτεία και καταναλωτές.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...