Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενσωμάτωση στην ελληνική κοινωνία χιλιάδων νόμιμων μεταναστών μέσω του αγροτικού τομέα δημοσιεύει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο».

Περισσότερα...

Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για επενδύσεις ύψους 560 εκατ. ευρώ για τον αγροτικό τομέα της Ελλάδας ξεκίνησαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς.

Περισσότερα...

Έπεσαν οι τελικές υπογραφές για τη δημιουργία και την κατάθεση του σχετικού φακέλου για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα, σε συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μερών, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Περισσότερα...

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες των Ελλήνων παραγωγών να αντικρούσουν τις αιτιάσεις των Αμερικανών που αμφισβητούν το καθεστώς προστασίας που εξασφάλισε η φέτα στη Σιγκαπούρη.

Περισσότερα...

Σε εγρήγορση τίθεται το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και όλες οι Περιφερειακές υπηρεσίες μετά την εκδήλωση του πρώτου κρούσματος αφρικανικής πανώλης σε χοιροτροφική μονάδα των Σερρών. Ο Νομός τίθεται ουσιαστικά σε καραντίνα ενώ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου υπογράμμισε ότι η νόσος απειλεί μόνο το ζωικό κεφάλαιο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ανθρώπινη υγεία. Έκανε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιδημιολογική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο έφτασε η ζωονόσος στη χώρα μας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...