Σε συνεχή επαφή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, προκειμένου να εξευρεθούν οι καλύτεροι  τρόποι ενίσχυσης από το Υπουργείο  των αγροτών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Περισσότερα...

Μέτρα για τις παράνομες ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων την περίοδο του Πάσχα προανήγγειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης λέγοντας ότι αυτές οι ποινές θα φτάνουν και σε φυλάκιση έως και πέντε ετών.

Περισσότερα...

Στην αναγνώριση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Πτηνοτροφίας (Ε.Δ.Ο.Πτ.) προχώρησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν στον κλάδο να προωθήσει και να προασπίσει τα συμφέροντα των πτηνοτρόφων της χώρας διεθνώς.

Περισσότερα...

Σκληρότερες ποινές προβλέπει το νέο νομικό πλαίσιο κατά των παράνομων ελληνοποιήσεων καθώς με διάταξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που θα συμπεριληφθεί στο «ερανιστικό» νομοσχέδιο, θα αυστηροποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο τόσο σε επίπεδο διοικητικών προστίμων όσο και σε επίπεδο ποινικού καθεστώτος.

Περισσότερα...

Καταβάλλονται την Τετάρτη 1 Απριλίου, συνολικά 22 εκατ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ σε 9.952 δικαιούχους, αγρότες, ασφαλισμένους του. Το ακριβές ποσό ανέρχεται σε 22.001.409 ευρώ και, όπως τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αφορά «αποζημιώσεις σε καταστροφές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2019».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...