MYRTIAΜε γνώμονα τη μειωμένη ρευστότητα και όχι το ευνοϊκό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τα αγροτικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές καλούνται φέτος οι Έλληνες παραγωγοί να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για τις εαρινές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, δεν είναι λίγοι οι αγρότες που καθυστερούν να πάρουν κάποια απόφαση για το τι θα σπείρουν, καθώς πλέον οι σκέψεις και ο προγραμματισμός επικεντρώνεται στην καλλιέργεια εκείνη που μπορεί να υποστηριχθεί με τις μικρότερες δυνατές ανάγκες σε κόστη εισροών.

Περισσότερα...

AGROTOYRΜε μία απλή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κληθεί για εκπαίδευση από τον ΕΛΓΟ-Δήμητρα, μέχρι το τέλος της τριετίας από την ημερομηνία έγκρισης, οι δικαιούχοι του προγράμματος ενίσχυσης Νέων Αγροτών (Μέτρο 112) μπορούν να προχωρήσουν κανονικά στη διαδικασία υποβολής αιτήματος πληρωμής της δεύτερης και της τρίτης δόσης.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσιεύτηκε στον διαδικτυακό τόπο «Διαύγεια»:

Περισσότερα...

dodoni1Στην πιο κρίσιμη φάση της που ολοκληρώνεται με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών εισέρχεται πλέον η διαδικασία πώλησης της Δωδώνη.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τoυ Agronews και της εφημερίδας Agrenda, την προηγούμενη εβδομάδα ολοκληρώθηκε η πρώτη αξιολόγηση των 15 εταιρειών που εκδήλωσαν αρχικά ενδιαφέρον για τη γαλακτοβιομηχανία και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τέσσερις είναι οι εταιρείες που αποκτούν προβάδισμα στην κούρσα.

Περισσότερα...

PHGESΗ υπογραφή 14 αποφάσεων ένταξης αντίστοιχων έργων, συνολικού προϋπολογισμού 13.456.184,09 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» για την υλοποίηση απαραίτητων δασικών έργων την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, θα συμβάλει καταλυτικά στην προστασία του πολύτιμου φυσικού πόρου της περιοχής, που έχει μια ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προσφορά, τόσο σε περιβαλλοντικό, κοινωνικό αλλά και οικονομικό επίπεδο.

Περισσότερα...

PRASINO_XORAFIΤην τακτική συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή γεωτεχνικών, εκλεγμένων στα ανώτερα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου (Διοικητικό Συμβούλιο και Διοικούσες Επιτροπές) πραγματοποίησε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναπτύχθηκε διάλογος και εκφράστηκαν απόψεις για την αξιοποίηση της γεωθερμίας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και έντονος προβληματισμός από όλα σχεδόν τα παρευρισκόμενα μέλη του Συντονιστικού Συμβουλίου για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στο Επιμελητήριο και την οικονομική του βιωσιμότητα υπό τις συνθήκες της παρούσας οικονομικής κρίσης και ύφεσης και μετά την δραματική απομείωση των αποθεματικών του από την Τ.Τ.Ε. λόγω PSI.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...