Το ζήτημα της απάτης στα τρόφιμα, ανέδειξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τροφίμων και Γεωργίας υπό τον τίτλο «Τροφή για όλους. Εμπόριο για ασφαλή, ποικίλη και βιώσιμη διατροφή» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 16 έως τις 18 Ιανουαρίου 2020 στο πλαίσιο του οποίου διεξήχθη και η 12η Σύνοδος Υπουργών Γεωργίας.

Περισσότερα...

- Οι επίσημες ανακοινώσεις  Καθοριστικής σημασίας ήταν τελικά η σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων υπό τον Υπουργό Μάκη Βορίδη ώστε να γίνει το αυτονόητο. Να συμφωνήσουν άπαντες και να προχωρήσει η Διεπαγγελματική για την φέτα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τίποτα δεν ήταν εύκολο στην μαραθώνια συνάντηση. Υπήρξαν αρκετές εντάσεις, διαφωνίες και διακοπές. Στο τέλος όμως έβαλαν όλοι νερό στο κρασί τους. Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς προαπαιτούμενα συμφώνησαν άπαντες και έτσι βγήκε λευκός καπνός για μία και μοναδική Διεπαγγελματική Φέτας η οποία σύντομα θα δοκιμαστεί στην πράξη.

Περισσότερα...

Σημαντικές αλλαγές στο νομικό πλαίσιο λειτουργίας που διέπει τους συνεταιρισμούς της χώρας φέρνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την κυβέρνηση προς δημόσια διαβούλευση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...