Οι νέες τεχνολογίες μπορούν τελικά να αποτελέσουν την βαριά βιομηχανία που ποτέ δεν είχαν τα Γιάννινα και η Ήπειρος και να δώσουν διέξοδο σε νέους επιστήμονες. Η αρχή έγινε πριν δύο χρόνια με την εγκατάσταση της Γερμανικής P&I (Personal & Informatik), που δραστηριοποιείται στο λογισμικό και την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Η εταιρία έχει έδρα το Τεχνολογικό Πάρκο και δύο χρόνια μετά αποδεικνύει ότι, όχι απλά ήρθε για να μείνει, αλλά ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για να ακολουθήσουν κι άλλες. Σήμερα απασχολεί 80 άτομα, κυρίως προγραμματιστές  και πληροφορικούς και ήδη έχει στον «αέρα» αγγελίες για νέες προσλήψεις.

Περισσότερα...

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με σκοπό τη στήριξη τόσο της ερευνητικής κοινότητας όσο και του παραγωγικού ιστού της ευρύτερης περιοχής, εγκαινιάστηκε η λειτουργία του νέου Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ με έδρα τα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Τον κώδωνα του κινδύνου σε πολίτες και εταιρείες για απάτεςπου γίνονται μέσω διαδικτύου, κρούει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από πολλές καταγγελίες που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα από πολίτες και επιχειρήσεις.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...