Άρση περιοριστικών μέτρων, μέρος δεύτερο.. Ένα από τα σημαντικότερα βήματα για την επανεκκίνηση της κοινωνίας και της οικονομίας. Πρωί Δευτέρας τα εμπορικά ανεβάζουν ρολά και ήδη οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί ώστε να υποδεχθούν τους πρώτους πελάτες. Οι άνθρωποι του εμπορικού κλάδου θα πρέπει να διαχειριστούν μια νέα πραγματικότητα, τηρώντας αυστηρά μέτρα για τη μη διασπορά του κορωνοϊού. Ένα μεγάλο στοίχημα για την πορεία της πανδημίας το οποίο θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία άρσης από την πολυήμερη καραντίνα και για άλλους κλάδους της οικονομίας.

Περισσότερα...

Δεν χρειαζόμαστε να προσφύγουμε σε δανεισμό σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, αναφερόμενος στην συμφωνία του Eurogroup και τον μηχανισμό στήριξης για να χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας άμεσες και έμμεσες δαπάνες σχετιζόμενες με την υγειονομική κρίση, με εξαιρετικά χαμηλό επιτόκιο, όπως ανέφερε.

Περισσότερα...

Εκτενές θέμα με αντικείμενο τον τουρισμό στην χώρα μας, δημοσιεύει εκ νέου η βρετανική Telegraph με τον ταξιδιωτικό συντάκτη Oliver Smith, να αναφέρεται στο «άνοιγμα» των συνόρων και τις διαδικασίες υποδοχής τουριστών, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις του υπουργού τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Περισσότερα...

Πόλεμος στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, αλλά και μεταξύ των ανεξαρτήτων αρχών της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), ξέσπασε με αφορμή χτεσινή έκθεση της φινλανδικής εταιρείας συμβούλων Rewheel για το κόστος των δεδομένων (data) των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και το επίπεδο ανταγωνισμού στο συγκεκριμένο κλάδο.

Περισσότερα...

Την επόμενη μέρα για να μη χαθεί η φετινή τουριστική περίοδος συζήτησαν μέσω τηλεδιάσκεψης οι 13 περιφερειάρχες της χώρας με φορείς του τουρισμού. Οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου ενημέρωσαν τους περιφερειάρχες για τις ανησυχίες τους, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στον τουρισμό και τις εκτιμήσεις τους για τη φετινή τουριστική περίοδο, αλλά και τα ζητήματα που δημιούργησε η πανδημία του κορονοϊού.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...