leftaΤην ερχόμενη Παρασκευή 25 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Όπως είπε την Δευτέρα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθούν μέσω Διαδικτύου τα ονόματα όσων οφείλουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ και δεν έχουν τα τακτοποιήσει τα χρέη τους.

Περισσότερα...

gkise-xrimataΝέα δυσβάσταχτα βάρη, στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων φέρνει το 2012. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι...συνήθεις ύποπτοι θα κληθούν να πληρώσουν 3,6 δισ. ευρώ παραπάνω φόρους και να χάσουν 2,7 δισ.ευρώ-κυρίως μέσω της περικοπής των μισθών και των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, τα φορολογικά έσοδα το 2011 ήταν 49.702 εκατ. ευρώ και για το 2012 προβλέπεται να είναι 53.301, ώστε η διαφορά να φθάνει στο +3.599. Επίσης, οι πρωτογενείς δαπάνες ήταν το 2011 51.830 εκατ.ευρώ ενώ το 2012 αναμένεται να σημειώσουν πτώση στα 49.085ευρώ

Περισσότερα...

ASKOYNISΤο ειδικό τέλος ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, καθώς το ζήτημα προκαλεί την αντίδραση ολοένα και περισσότερων δημάρχων, που στέκονται στο πλευρό των δημοτών τους.

Πολλοί δήμαρχοι αναζήτησαν τρόπους κοινής αντίδρασης, ενώ εκφράστηκε και το δημαρχιακό κίνημα «δεν πληρώνω», που συνεχώς μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Νίκου Γκότση να δεσμευθεί για νομική κάλυψη όσων αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος.

Περισσότερα...

geotrisiΜέχρι τις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση του κειμένου του υπουργείου Περιβάλλοντος για τη «Δυνατότητα άμεσης παραχώρησης εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου των δικαιωμάτων του για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων με τη διαδικασία ανοιχτής πρόσκλησης».

Όπως αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, στην πρόσκληση περιλαμβάνονται τρεις γεωγραφικές περιοχές της χώρας (Πατραϊκός Κόλπος, Ήπειρος Βόρειο Τμήμα-Ιωάννινα και Δυτικό Κατάκολο) που ήταν αντικείμενο παραχώρησης κατά το παρελθόν και στις οποίες για διάφορους επιχειρηματικούς ή τεχνικούς λόγους δεν ολοκληρώθηκε η διαδικασία έρευνας.

Περισσότερα...

PROTIPOYRGOIΗ ανάθεση της πρωθυπουργίας σε παράγοντες του τραπεζικού χώρου δεν είναι φαινόμενο άγνωστο για την ελληνική πολιτική ζωή. Ο Λουκάς Παπαδήμος, που η κυβέρνησή του ορκίστηκε χθες το μεσημέρι, είναι ο όγδοος στη σειρά.

Η αρχή έγινε με τον Στέφανο Σκουλούδη το 1915, για να ακολουθήσουν οι Αλέξανδρος Κορυζής, Εμμανουήλ Τσουδερός, Δημήτριος Μάξιμος, Αλέξανδρος Διομήδης, Ιωάννης Παρασκευόπουλος και Ξενοφών Ζολώτας. Τέθηκαν επικεφαλής συμμαχικών σχημάτων ως επί το πλείστον, μεταβατικών ή υπηρεσιακών κυβερνήσεων. Αλλοι ήταν εξωκοινοβουλευτικοί και άλλοι προέρχονταν από τις τάξεις του Κοινοβούλιου. Κοινό χαρακτηριστικό όλων των περιπτώσεων ήταν ότι ανέλαβαν καθήκοντα σε κρίσιμες φάσεις της ιστορίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...