XRHMATA TRAPEZA 1Το αργότερο μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες θα είναι έτοιμο το σχέδιο της κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων, όπως είπε τη Δευτέρα στον ΒΗΜΑ 99,5 ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

 «Από τις εκτιμήσεις που έχουμε από τις επαφές με την Τράπεζα της Ελλάδος, εντός της εβδομάδας θα έχει δώσει και η Τράπεζα τις απαντήσεις της στην τρόικα», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

«Συνεπώς», προσέθεσε, «από εκεί και μετά, είναι μόνο θέμα αν όχι ημερών, δύο-τριών εβδομάδων. Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί παραπάνω. Το ταχύτερο δυνατό. Εμείς έτοιμοι είμαστε».

Ο κ. Σκορδάς συνέχισε λέγοντας ότι «οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν είναι καθαρά οριακές. Νομίζω ότι στο τέλος δεν θα χρειαστούν ούτε αυτές».   

DROMOS MEGALOS"Κλείδωσε" το πρόγραμμα της επίσκεψης του επιτρόπου περιφερειακής ανάπτυξης Γιοχάνες Χαν, ο οποίος φτάνει στην Πάτρα το πρωί της 14ης Φεβρουαρίου, στην πρώτη του επίσκεψη εκτός Αθηνών. O Ευρωπαίος αξιωματούχος θα έχει συναντήσεις στο ξενοδοχείο "Πόρτο Ρίο" με τους εκπροσώπους των τοπικών Αρχών της Δυτικής Ελλάδας (περιφερειάρχη, βουλευτές, δημάρχους) και των παραγωγικών φορέων (Επιμελητήρια, κά).

 

Κύριο αντικείμενο των επαφών του Γιόχανες Χαν θα είναι η επανεκκίνηση των αυτοκινητόδρομων (Ολυμπία Οδός, Ιόνια Οδός) και στήριξη ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ.

Περισσότερα...

SOYPER MARKET1Το 50% των πολιτών κινδυνεύει να βρεθεί στο οικονομικό περιθώριο, καθώς δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνειο και αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, επτά στους δέκα καταναλωτές έχουν περιορίσει ακόμη και την αγορά ειδών διατροφής, ενώ τέσσερις στους 10 αγοράζουν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Παράλληλα, σχεδόν το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί.

 «Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε για το ζήτημα των αποδείξεων το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5.

Περισσότερα...

SPITIAΣτην επιβολή ενιαίου φόρου σε όλα τα ακίνητα από το 2014, συμπεριλαμβανομένων των αγροτεμαχίων, συμφώνησαν τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής».

Ο φόρος, όπως όλα δείχνουν, θα έχει -ατομικό- αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ και οι συντελεστές θα ξεκινούν από 0,1% και θα κλιμακώνονται ώς το 1,5%.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική Επιτροπή, ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες, που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία, μικρότερη των 50.000 ευρώ.

Περισσότερα...

MANITAKHSΟι απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και θα απαιτήσει η τρόικα στην επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη.

Αν και δεν έγιναν δηλώσεις για το θέμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τις απομακρύνσεις υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας εντός του 2013 θα πρέπει να απομακρυνθούν, οδηγούμενοι σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα, 25 χιλιάδες υπάλληλοι, εκ των οποίων οι πρώτοι 6250 μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...