SOYPER MARKET1Το 50% των πολιτών κινδυνεύει να βρεθεί στο οικονομικό περιθώριο, καθώς δεν καλύπτει φορολογικές υποχρεώσεις, χρωστάει δάνειο και αγοράζει αγαθά χαμηλότερης ποιότητας, σύμφωνα με έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία, επτά στους δέκα καταναλωτές έχουν περιορίσει ακόμη και την αγορά ειδών διατροφής, ενώ τέσσερις στους 10 αγοράζουν προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας. Παράλληλα, σχεδόν το 50% παραδέχεται ότι θα αγόραζε προϊόντα χωρίς απόδειξη, προκειμένου να ωφεληθεί.

 «Το ένστικτο της επιβίωσης σε αναγκάζει να έχεις συμπεριφορές που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχες. Με αλυσίδες, χειροπέδες και απειλές δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα» δήλωσε για το ζήτημα των αποδείξεων το πρωί της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος στον ΒΗΜΑ 99,5.

Περισσότερα...

MANITAKHSΟι απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο τομέα, όπως προβλέπει το Μνημόνιο και θα απαιτήσει η τρόικα στην επόμενη επίσκεψή της στην Αθήνα, συζητήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντ. Μανιτάκη.

Αν και δεν έγιναν δηλώσεις για το θέμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι τέθηκαν τα χρονοδιαγράμματα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και τις απομακρύνσεις υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας εντός του 2013 θα πρέπει να απομακρυνθούν, οδηγούμενοι σε διαθεσιμότητα – κινητικότητα, 25 χιλιάδες υπάλληλοι, εκ των οποίων οι πρώτοι 6250 μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Περισσότερα...

STOYRNARASΑπέφυγε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας να αποκαλύψει τα σχέδια του για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, καθώς έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν υπάρχει νέος φόρος» και πως «προσπαθούμε να ενοποιήσουμε όλους αυτούς τους φόρους σε έναν ει δυνατόν», προσθέτοντας πως ακόμα δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά δεν συζητήθηκε το θέμα της φορολογίας ακινήτων, αλλά το κόστος ενέργειας στη βιομηχανία.

Περισσότερα...

XRHMATA TRAPEZA 1Στον αέρα βρίσκεται η καταβολή των επιδομάτων σε 420.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, καθώς τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας δεν έχουν καθορίσει και δρομολογήσει τις διαδικασίες χορήγησής τους.

Τα επιδόματα νομοθετήθηκαν με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του φορολογικού νόμου 4110/2013, ανέρχονται σε 500 ευρώ το χρόνο για κάθε προστατευόμενο τέκνο και ουσιαστικά αντικαθιστούν τα καταργηθέντα από 1ης Ιανουαρίου 2013 επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που καταβάλλονται από τον ΟΓΑ.

Περισσότερα...

POLYKATOIKIESΜε αφορολόγητο όριο, όπως όλα δείχνουν, θα εφαρμοστεί ο ενιαίος φόρος ακινήτων, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν αυτήν την εβδομάδα, σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων της συγκυβέρνησης, υπό τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Το όριο εκτιμάται ότι θα ξεκινά από τις 50.000 ευρώ, ενώ οι φορολογικοί συντελεστές θα ξεκινούν από  το 0,1% και θα ανέρχονται έως το 2% περίπου.

Στη σύσκεψη υπό τον κ. Στουρνάρα, σύμφωνα με τα «Νέα», θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το αφορολόγητο όριο, τους συντελεστές και τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...