FPAΤην online σύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών των καταστημάτων με τις τράπεζες και με το σύστημα taxis, καθώς και την καθημερινή απόδοση ΦΠΑ από όλες τις επιχειρήσεις εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την αύξηση των εσόδων.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης, μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ανέφερε τον τρόπο που θα λειτουργήσει το εν λόγω σύστημα. Συγκεκριμένα, όταν μια συναλλαγή γίνεται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, θα κρατά το κράτος τον ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην απόδειξη ή το τιμολόγιο και όταν αργότερα θα υποβάλει ηλεκτρονικά ο επιτηδευματίας περιοδική δήλωση ΦΠΑ, θα του επιστρέφεται μέρος του ποσού βάσει των πραγματικών συναλλαγών (αγορών-πωλήσεων).

Περισσότερα...

BOYLH KYBERNHSHΣτη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» με το οποίο το υπουργείο Ανάπτυξης επιδιώκει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις επενδύσεις προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Οι στόχοι του νομοσχεδίου είναι, μεταξύ άλλων:

• Να ενισχυθεί ο ρόλος της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων

• Να διευρυνθεί το πλαίσιο των Στρατηγικών Επενδύσεων

Περισσότερα...

ANERGIA NEAΣτους 829.787 ανήλθαν στον Ιανουάριο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το το 64% από αυτούς να είναι ηλικίας 30-54 ετών. Παράλληλα, σύμφωνα με τα ίδια στολιχεία, χάθηκαν 17.507 θέσεις μισθωτής απασχόλησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, από τους 829.787 εγγεγραμμένους άνεργους, 353.596 είναι άνδρες (ποσοστό 42,61%) και 476.191 είναι γυναίκες (ποσοστό 57,39%). Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει αύξηση κατά 4,04% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Στην ηλικιακή ομάδα από 30-54 ετών αναλογεί το 64% των εγγεγραμμένων ανέργων, στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 αναλογεί το 25,66% και στην ηλικιακή ομάδα άνω των 55 ετών αναλογεί το 10,34%.

Περισσότερα...

BOYLH SHMAIA LEFTAΤην Πέμπτη, το αργότερο, αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος επενδυτικός νόμος, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού πλαισίου.

Νωρίτερα, το μεσημέρι, σήμερα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, κατά την οποία συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις.

 Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι «τώρα ξεκινά η ώρα των πρωτοβουλιών και το επόμενο διάστημα θα δούμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε επιμέρους ζητήματα, αλλά και θετικές εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις και στις επενδύσεις».

 Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες, ο κ. Χατζηδάκης θα μεταβεί στο Παρίσι όπου θα συζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας Πιερ Μοσκοβισί, το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γαλλίας στο ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο.

XRHMATA KALHΤην τελευταία ευκαιρία για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο φαίνεται ότι δίνει το οικονομικό επιτελείο σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις με δόσεις ακόμα και από 25 ευρώ το μηνα.

Όπως αναφέρεται στο Βήμα της Κυριακής, η ρύθμιση δεν αφορά οφειλέτες κάτω του εξάμηνου, ενώ γίνεται σαφής διαχωρισμός οφειλετών ανάλογα με το ύψος του χρέους.

Έτσι, οι μικροί οφειλέτες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, λόγω της ύφεσης θα αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τους μεγάλους οφειλέτες με χρέη που ξεπερνούν τις 50 ή και τις 100 χιλιάδες ευρώ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...