DROMOI ANAPTYKSISΤην εκτίμηση ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή θα μπορούσε τάχιστα να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, εξέφρασε την Τρίτη από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν  για την Ελλάδα (Task Force) Χόρστ Ράιχενμπαχ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δημόσια ακρόαση, με θέμα την εφαρμογή της χρηματοδοτικής βοήθειας από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στην Ελλάδα, ο κ. Ράιχενμπαχ προέβη σε απολογισμό των ενεργειών της Task Force στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεών της, όπως η εξωδικαστική διευθέτηση των διαφορών, αλλά και η σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

Περισσότερα...

FOROLOGIKIΣτη δημοσιότητα έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών έναν Οδηγό για τη συμπλήρωση των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013.

Μέσω του φυλλαδίου, παρέχονται οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι κατά το οικονομικό έτος 2013 και θα περιλαμβάνουν τα εισοδήματα που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2012.

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Περισσότερα...

ANERGOI1Τη διεύρυνση του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους έως 29 ετών», από το 2014, προανήγγειλε την Πέμπτη ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

Σημειώνεται ότι 126.000 νέοι υπέβαλαν αιτήσεις για την ένταξη τους στο πρόγραμμα, ενώ αυτό απευθυνόταν σε 35.000 άτομα.

Μιλώντας στο εθνικό αναπτυξιακό συνέδριο «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο: Προετοιμασία Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020», ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι στόχος είναι στη νέα προγραμματική περίοδο «να αφήσουμε τα γενικού χαρακτήρα προγράμματα, να βελτιώσουμε ριζικά τη στόχευση και εξειδίκευσή τους, ιδίως με τη μορφή ολοκληρωμένων εθνικών σχεδίων δράσης τόσο για την απασχόληση όσο και για την κοινωνική προστασία».

Περισσότερα...

AGORA SOYPERΑποτελεί ελληνικό παράδοξο: έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και 25% μείωσης του ΑΕΠ, το «καλάθι της νοικοκυράς» στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι το ίδιο ακριβό με το γερμανικό. Τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά.

Αποτελεί ελληνικό παράδοξο: έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και 25% μείωσης του ΑΕΠ, το «καλάθι της νοικοκυράς» στη χώρα μας εξακολουθεί να είναι το ίδιο ακριβό με το γερμανικό. Τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ είναι αποκαλυπτικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις μετρήσεις του ΟΟΣΑ, εάν το βασικό «καλάθι» αγαθών στην Ελλάδα κοστίζει 100 ευρώ, στη Γερμανία, όπου το μέσο εισόδημα είναι υπερδιπλάσιο, το αντίστοιχο κόστος είναι μόλις 110 ευρώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο 111 ευρώ, στην Αυστρία 114 ευρώ και στο Λουξεμβούργο 132 ευρώ.

Περισσότερα...

dimarxeio 1Εγκύκλιο, με την οποία ξεκινά η διαδικασία ένταξης στην ειδική επιχορήγηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς την αγορά των νομικών προσώπων των ΟΤΑ (μετέχουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης), απέστειλε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών προς όλους τους δήμους της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι ΟΤΑ, που επιθυμούν να ενταχθούν στη ρύθμιση πρέπει να στείλουν τα σχετικά στοιχεία συνοδευμένα από το Σύμφωνο Αποδοχής Όρων έως τις 07 Ιουνίου 2013.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, σε σχέση με την πορεία απορρόφησης των 162 δήμων και των περιφερειών που έχουν ενταχθεί ήδη στη ρύθμιση για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 800.000.000 ευρώ, έχουν ήδη διοχετευθεί στην αγορά περισσότερα από 150.000.000 ευρώ.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...