STOYRNARASΤα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τις περιφέρειες έθεσε την Τετάρτη στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, αμέσως μετά δήλωσε ότι θα γίνει και νέα συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία όλων των περιφερειαρχών της χώρας, προκειμένου να συζητηθούν διεξοδικά όλα τα θέματα.

Ο Γ.Σγουρός δήλωσε ότι οι περιφέρειες έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν σε ό,τι μπορεί να αποβεί προς όφελος των πολιτών και τόνισε πως «έγινε κατανοητό ότι μπορούμε να συνεργαστούμε σε θέματα όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των περιφερειών, καθώς και μια σειρά ζητήματα που μπορούν να οδηγήσουν σε εξορθολογισμό των λειτουργικών δαπανών τους».

LOGARIASMOS AKINHTAΕπιβάρυνση και το 2013 σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων θα φέρει η αποδοχή της πρότασης της τρόικα για παράταση ενός ακόμη χρόνου, του Ειδικού Τέλους ακινήτων. Μια τέτοια απόφαση θα έφερε καθυστέρηση στην εφαρμογή του ενιαίου φόρου στα ακίνητα, η οποία διευρύνει τη φορολογική βάση και μειώνει τους φόρους των περισσότερων ιδιοκτητών που πληρώνουν σήμερα μέσω τιμολογίων της ΔΕΗ το χαράτσι.

Να σημειωθεί ότι το Ειδικό Τέλος ακινήτων πληρώνουν σήμερα περίπου 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων και η τελευταία δόση για το 2012 θα πρέπει να καταβληθεί το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου.

Περισσότερα...

ANERGIA 2Το επίδομα των 360 ευρώ θα χορηγείται μόνο σε όσους άνεργους ελεύθερους επαγγελματίες δεν οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Απαιτείται επίσης να έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρία έτη ασφάλισης, να έχουν διακόψει αποδεδειγμένα την επαγγελματική τους δραστηριότητα και να μην λαμβάνουν σύνταξη από οποιαδήποτε αιτία από φορέα κύριας ασφάλισης, τον ΟΓΑ, το ΝΑΤ, ή το Δημόσιο, ή φορέα κύριας ασφάλισης της αλλοδαπής.

 

Επιπλέον, το οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει κατά την τελευταία διετία τις 30.000 ευρώ και το ατομικό τις 20.000 ευρώ.

Περισσότερα...

XRHMATA TRAPEZA 1Την έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη στη Βουλή η ηγεσία της Αρχής.

Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία η Ανεξάρτητη Αρχή χειρίστηκε το 2012 3.923 υποθέσεις εκ των οποίων 3.191 ολοκληρώθηκαν μέσα στο έτος και 732 παραμένουν προς διερεύνηση.

Η Αρχή προχώρησε το 2012 σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων ύψους 238 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 97,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Περισσότερα...

IKEA KΓια προληπτικούς λόγους και μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την ανίχνευση κρέατος αλόγου στα ΙΚΕΑ Τσεχίας, η ΙΚΕΑ Ελλάδας με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι για προληπτικούς λόγους σταματά η διάθεση του προϊόντος στα καταστήματα της επιχείρησης.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο Facebook της ΙΚΕΑ:

 «Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους.»

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...