XRHMATA TRAPEZA 1Αναστέλλεται από τη σύνταξη του μηνός Απριλίου, δηλαδή από τις 29/3/2013, η καταβολή της σύνταξης στους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Για όσους δεν διαθέτουν είτε ΑΜΚΑ είτε ΑΦΜ, η διακοπή της σύνταξης θα ισχύσει από τη σύνταξη του μηνός Μαΐου, που θα καταβληθεί στις 29/4/2013.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ και προκειμένου να αποφύγουν την ταλαιπωρία, οι συνταξιούχοι αυτών των κατηγοριών θα πρέπει να προσκομίσουν, από την Τρίτη 26/3/2013 μέχρι και την Τρίτη 9/4/2013, στα υποκαταστήματα του τόπου κατοικίας τους τα εξής δικαιολογητικά.

Περισσότερα...

FPAΕξονυχιστικούς ελέγχους για τον εντοπισμό των υπόχρεων που δεν έχουν υποβάλει τα τελευταία τρία τρίμηνα τις περιοδικές δηλώσεις του ΦΠΑ σχεδιάζει ο ελεγκτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από την απογοητευτική πορεία των εισπράξεων από τη συγκεκριμένη πηγή του προϋπολογισμού στο πρώτο δίμηνο του έτους.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ξεκινά «αγώνα δρόμου» προκειμένου να αντιστραφεί η αρνητική εικόνα των εσόδων από το ΦΠΑ, αλλά και τους έμμεσους φόρους που οφείλεται στην κάθετη πτώση της κατανάλωσης, καθώς γνωρίζει ότι εάν συνεχιστούν οι αποκλίσεις, οι «κάρτες» που έβγαλαν οι επικεφαλής της τρόικας για τις αστοχίες του προϋπολογισμού μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπούν κατά την επιστροφή τους στις αρχές Απριλίου σε απαιτήσεις για επιβολή πρόσθετων μέτρων.

Περισσότερα...

XRHMATA TRAPEZA 1Αν και μειωμένα συνεχίζονται τα φέσια στην αγορά κάτι που προκύπτει από τη μείωση της κατανάλωσης και της έλλειψης ρευστότητας των εμπόρων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τειρεσία, υπερέβη το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, στο πρώτο δίμηνο του έτους, η αξία των ακάλυπτων επιταγών και απλήρωτων συναλλαγματικών, έναντι 399,7 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012.

Ενδεικτικό της εικόνας αυτής είναι ότι σε καθημερινή βάση καταφεύγουν εκατό άτομα στον Συνήγορο του Καταναλωτή καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις τραπεζικές τους οφειλές , όπως δάνεια και επιταγές Μιλώντας στον Αθήνα 984 και τον Κώστα Κορέλη, ο αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή, Δημήτρης Μάρκου, εκτίμησε ότι από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι και το τέλος Μαρτίου ο συνολικός αριθμός θα φτάσει τις 6.000.

ANERGIA 2Αύξηση των εγγεγραμμένων ανέργων κατά 3,07%, από τον Ιανουάριο του 2013 και κατά 11,02% από τον Φεβρουάριο του 2012, καταγράφουν τον Φεβρουάριο τα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Ανησυχητική και η συνεχιζόμενη αύξηση των μακροχρόνια ανέργων, η οποία είναι μεγαλύτερη κατά 1,69%, σε σχέση με τον περασμένο Ιανουάριο, με το μεγαλύτερο ποσοστό να έχει καταγραφεί στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (7,28%) και κατά 15,97%, από τον Φεβρουάριο του 2012.

Παρατηρείται, παράλληλα, μικρή αύξηση των επιδοτούμενων ανέργων κατά 2,65%, σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2013, ενώ αισθητά μικρότερη από αυτό τον μήνα αλλά και από τον Φεβρουάριο του 2012, είναι η μείωση των θέσεων εργασίας.

Περισσότερα...

DHMARXOI SYNTAGMAΟι επιπλέον περικοπές στους δήμους και ο ασφυκτικός  έλεγχος  των δαπανών τους είναι το ζητούμενο για την τρόικα, όπως αναδείχθηκε κατά τη νέα επίσκεψη των εμπειρογνωμόνων του τεχνικού κλιμακίου, στο υπουργείο Εσωτερικών και με θέμα συζήτησης τη λειτουργία του «Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ».

 

Το ίδιο όμως κλίμα υπήρξε και εκ μέρους των επικεφαλής της τρόικας κατά τις διαπραγματεύσεις με την Κυβέρνηση, καθώς απαίτησαν να μην υπάρξουν αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ και τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, να μη δημιουργηθούν νέα χρέη και να επιτευχθεί γενναία μείωση των δαπανών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...