TABERNA1Σε σημαντικό στοίχημα αναδεικνύεται για τους επόμενους 5 μήνες η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%. Η επιτυχία του μέτρου, που αποτελεί την πρώτη μείωση φόρου από την υπογραφή του ελληνικού μνημονίου, θα κριθεί στην πράξη από τον τρόπο εφαρμογής του.

Η βασική πρόκληση είναι η μείωση να μεταφραστεί σε μείωση των τιμών στην εστίαση και σε αύξηση των φορολογικών εσόδων και του τζίρου των επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής, όμως, οι επαγγελματίες του κλάδου εμφανίζονται διχασμένοι για το εάν θα μειώσουν τις τιμές τους.

Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες όπου ο ΦΠΑ μειώνεται από 23% σε 13%

Περισσότερα...

SAMARAS NEAΤη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% από την 1η Αυγούστου ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Έχουμε σημειώσει πραγματική πρόοδο και γι΄αυτό μπορούμε να επιβάλλουμε αλλαγές, σημείωσε.

«Πήρα πάνω μου την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι αν μειωθούν τα έσοδα, δεν κόβονται αποδείξεις και μείνει σε αυτά τα επίπεδα η φοροδιαφυγή, τότε ο ΦΠΑ θα επανέλθει στο 23%.

Με τη μείωση του ΦΠΑ στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας, και θα αυξηθούν τα φορολογικά έσοδα, τόνισε.

Περισσότερα...

BROYTSHS1«Με τις διατάξεις του νέου νόμου θεσμοθετούμε δυο μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές, στην αγορά εργασίας και την κοινωνική ασφάλιση, αντίστοιχα». Στη δήλωση αυτή προέβη ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, αναφερόμενος στον νέο μηχανισμό προσδιορισμού του κατώτατου μισθού και το ενιαίο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

«Η πρώτη αλλαγή μας φέρνει πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα και τις διεθνείς πρακτικές ως προς τον καθορισμό ενός μισθολογικού επιπέδου ασφαλείας για όλη τη χώρα, πάνω από το οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα μπορούν να συμφωνούν όποιο υψηλότερο μισθό θέλουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας και σημείωσε ότι «μέχρι και το τέλος του 2016, ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός στα 586 ευρώ».

Περισσότερα...

BRAXOSΑναρτήθηκε ο κατάλογος των καταλυμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εξαήμερων διακοπών επιδοτούμενων από το κράτος «Τουρισμός Για Όλους 2013-2014». Τα στοιχεία των καταλυμάτων θα επικαιροποιούνται συνεχώς ενημερώνει ο ΕΟΤ και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του.

Καλό θα είναι να... ενεργοποιηθείτε καθώς ξεκινά από τις 19 Ιουλίου η διανομή των δελτίων μέσω των ΚΕΠ. Πρόκειται για Πρόγραμμα 6ήμερων διακοπών που θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2014.

Θα αναπτυχτεί σε δυο χρονικές περιόδους. Η πρώτη από τον Ιούλιο 2013 έως 31 Δεκεμβρίου 2013 και η δεύτερη από Φεβρουάριο 2014 έως 31 Μαΐου 2014.

Περισσότερα...

FOROLOGIKIΜπαράζ φόρων ύψους 7 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες εκατομμύρια φορολογούμενοι. Ειδικότερα, μέχρι το τέλος του έτους έρχονται:
1. Ο φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου και το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να εισπράξει έσοδα ύψους 3,5 – 4 δισ. ευρώ.

2. Εισφορά αλληλεγγύης. Αφορά όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ. Αρκετοί θα πληρώσουν περισσότερα, δεδομένου ότι συνυπολογίζονται πλέον όλα τα εισοδήματα (π.χ. τόκοι, μερίσματα κ.λπ.).

3. Το τέλος επιτηδεύματος. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις αναμένεται να πληρώσουν περισσότερα λόγω της αύξησης του τέλους.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...