Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε εκατοντάδες φορολογουμένους οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες επισκέφθηκαν την Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή του φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Περισσότερα...

Αδιαφορία, ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα ή όλα αυτά μαζί… Το σίγουρο είναι ότι κάτι συμβαίνει και θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους και όσους αγωνιούν για το χαμηλό βαρομετρικό που έχει καλύψει την απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Η Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ των άλλων βγάζει κατά καιρούς προκηρύξεις για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Για διάφορους κλάδους και διάφορους τομείς. Μία από τις προκηρύξεις που έτρεξε πριν από έναν περίπου χρόνου αφορούσε στην «ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια».

Περισσότερα...

Επιχειρηματικότητα και ελληνικό δημόσιο… δύο κόσμοι παράλληλοι. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου με αφορμή δημοσίευμα του Epiruspost για τις πολύ χαμηλές επιδόσεις που καταγράφηκαν στην προκήρυξη που αφορούσε στην «ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για την εκπόνηση και εφαρμογή επιχειρησιακών σχεδίων για οργανωτική αναδιάρθρωση και προσανατολισμό στην εξωστρέφεια». Η πρόσκληση είχε προϋπολογισμό που έφτανε στα τρία εκατομμύρια ευρώ όμως εντάχθηκαν μόλις δύο επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό 116.700 ευρώ!!!

Περισσότερα...

Αλλάζουν τα όρια των παρεχόμενων ενισχύσεων μέσω του αναπτυξιακού νόμου, με σημείο αναφοράς τον χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σύμφωνα με όσα προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στη Βουλή.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...