SYNORAΣυναγερμός έχει σημάνει από αργά το απόγευμα της Δευτέρας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όταν σε σημεία κοντά στην Πάργα εντοπίστηκαν τρία πτώματα.

Τα πτώματα εντόπισε τυχαία κάτοικος της περιοχής, σε μικρή απόσταση από τη διασταύρωση της Πάργας και σε σημείο που βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν πρόκειται για ένα από τα σημεία του δρόμου που παρέχουν τη δυνατότητα στάθμευσης σε αυτοκίνητο.

Περισσότερα...

AMBRAKIKOS_NEAΛίγο πριν λήξει η κυνηγετική περίοδος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να βάλει τέλος στο σήριαλ του Αμβρακικού και να προχωρήσει στην απαγόρευσή του για ένα χρόνο.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός κ. Παπακωνσταντίνου και δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως «απαγορεύεται η θήρα όλων των θηραμάτων στην έκταση των ζωνών Α και ΑΙ του Εθνικού Υγροτοπικού Πάρκου Αμβρακικού», έτσι όπως αυτές οριοθετούνται στην σχετική ΚΥΑ και αφορά το τμήμα που ανήκει στα διοικητικά όρια των νομών Άρτας και Πρέβεζας, δηλαδή στο τμήμα που έχει θεσμοθετηθεί ως Υγροβιότοπος Ραμσάρ.

Περισσότερα...

KOMMENA_DENTRAΜεγάλες διαστάσεις έχει πάρει στην περιοχή της Πρέβεζας το φαινόμενο της παράνομης κοπής δέντρων. Συγκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν στο pamepreveza.gr, στο χωριό Κανάλι στην Πρέβεζα, άγνωστοι έχουν επιδοθεί στην παράνομη υλοτομία κόβοντας δέντρα από την περιοχή.

Οι ίδιες καταγγελίες αναφέρουν ότι άγνωστοι αφαιρούν ακόμα και από χωράφια ποσότητες ξυλείας ελιάς λεηλατώντας τα στην κυριολεξία.

Περισσότερα...

zigouris-giorgosΑπολογισμό δράσης για την παράταξη και αντίδρασης προς τη δημοτική αρχή Ζηρού έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Ζυγούρης στη σάλα του ξενοδοχείου στη Φιλιππιάδα. Παρότι το είχαν ονομάσει «κοπή πίτας της Συνεργασίας Πολιτών», είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας ενδεικνυόμενης, για το χρόνο που πραγματοποιήθηκε, πολιτικής εκδήλωσης.

Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας στο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός που κατήλθε ανεξάρτητος με διακομματική συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του και πέτυχε τη δεύτερη θέση κόντρα στην επίσημη επιλογή του ΠαΣοΚ, έκανε την πρώτη δημόσια, ανοιχτή, πολιτική συγκέντρωση.

Περισσότερα...

IONIO1Τελευταίο κάλεσμα για το Τάκη Γενιά. Ο πάντα πρόθυμος πρεβεζάνος καλλιτέχνης ανταποκρίθηκε και σ' αυτό...

Με την πολυσχιδή καλλιτεχνική του δράση ως ζωγράφος σημαντικής πρωτοτυπίας και μουσικός εκτελεστής μεγάλης γκάμας έκανε πιο πλούσια την πόλη μας και την κοινωνία της.

Όμως ο δημιουργός Τάκης Γενιάς υπήρξε και αγωνιστής για τα δικαιώματα στο δημόσιο χώρο. Δεν ξεχνάμε τη θαρραλέα παρέμβασή του κατά των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...