parga4Την πρώτη απολογιστική συνάντηση, θα πραγματοποιήσει ο Δήμαρχος Πάργας Θανάσης Λιόλιος. Ο απολογισμός του Δημάρχου θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις έξι το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου- Λυκείου Καναλακίου.

Η συνάντηση αυτή αποκτά ενδιαφέρον καθώς αναμένεται να παρουσιαστούν οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του πρώτου χρόνου του Καλλικράτη, αλλά παράλληλα να απαντηθούν και ζητήματα τα οποία μένουν ανοιχτά και ακόμη δεν έχουν μπει στο δρόμο της υλοποίησης.

SFAKIANAKISΗ Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παίρνει τα εύσημα, όχι μόνο για την σπουδαία δουλειά που επιτελεί καθημερινά αλλά και για την πρωτοβουλία της να επικοινωνήσει με τον κόσμο.

Στο πλαίσιο αυτό κι ύστερα από την πολύ πετυχημένη ημερίδα που είχε κάνει το καλοκαίρι στα Γιάννινα, οργάνωσε ανάλογες εκδηλώσεις ενημέρωσης του κοινού στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα.

Στην διάρκειά τους δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα που μπορεί να έχει ο καθένας, όπως τι είναι το ίντερνετ, πως δουλεύει, ποια είναι τα οφέλη του, αλλά και οι παγίδες που κρύβει για μικρούς και μεγάλους. Και οι απαντήσεις δόθηκαν με τον πιο απλό και κατανοητό τρόπο.

Περισσότερα...

INTERNETΗ ενημέρωση και η εκπαίδευση των γονέων και των παιδιών σε θέµατα που αφορούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο αποτελεί αντικείμενο ηµερίδων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην Ηγουμενίτσα και την Πρέβεζα αντίστοιχα, µε την συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος και τους οικείους Δήμους.

Περισσότερα...

agriogoyroynaΕίναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα, κυρίως στο Νομό Θεσπρωτίας, αλλά και σε άλλους κυνηγότοπους της Ηπείρου, οι οποίοι δέχονται μία άνευ προηγουμένου λεηλασία από Ιταλούς κυνηγούς.

Κυκλοφορούν με το τζιπάκι τους, τα όπλα τους, τις μηχανές, τα ψυγεία και τα είδη κατασκήνωσης τους. Έχουν μαζί τους τα κυνηγόσκυλα και ότι άλλο απαιτείται ώστε να είναι πιο φονικοί με το θήραμα τους. Φέρουν κυνηγετική άδεια και είναι οργανωμένοι ανά ομάδες. Κυνηγούν μεθοδικά και αποτελούν τη σύγχρονη λαίλαπα για την τοπική πανίδα ειδικά στα πτηνά, τα οποία στην κυριολεξία αφανίζουν με αποικιοκρατική νοοτροπία.

Περισσότερα...

STRATOS_HG- Μηνύσεις σε βάρος του Δημάρχου και ψήφισμα από την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

«Εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει ο στρατός!» Την φράση αυτή χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιώργος Κάτσινος για να αναφερθεί σε όσα πρωτοφανή σημειώθηκαν στην πόλη με πρωταγωνιστή το Στρατό.

Με εντολή της VIII Μεραρχίας το κτίριο όπου στεγάζονταν μέχρι πριν μερικούς μήνες η στρατολογία λεηλατήθηκε και η εικόνα είναι αυτή του πλήρους βανδαλισμού.

Το κτίριο ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το διεκδικεί ο Δήμος Ηγουμενίτσας προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...