Με απόλυτη ψυχραιμία και με την εμπειρία που διαθέτει από την διαχείριση πολλών και δύσκολων περιστατικών κατά το παρελθόν, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων υποβάλλει στις προβλεπόμενες εξετάσεις τον 51χρονο που έφτασε από την Κέρκυρα καθώς θεωρήθηκε κρούσμα ύποπτο για κορωνοιό.  Πρόκειται για άνδρα Πακιστανικής καταγωγής ο οποίος πριν λίγες ημέρες είχε επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στο Μιλάνο. Σήμερα εμφάνισε συμπτώματα παρόμοια με αυτά του ιού και έτσι μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό, που αποτελεί ένα από δεκατρία νοσοκομεία αναφοράς που έχουν οριστεί σε ολόκληρη την χώρα.

Περισσότερα...

Θετικό στον κοροναϊό είναι δείγμα γυναίκας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες. Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγείας και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών.

Περισσότερα...

Ένας άνδρας, αλλοδαπός μεταφέρεται από την Κέρκυρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να διερευνηθεί αν έχει προσβληθεί από κορωνοϊό. Ο άνδρας, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, είχε επισκεφθεί πρόσφατα την Ιταλία και από χθες παρουσιάζει συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του ιού. Στην Κέρκυρα τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, ανάλογα με αυτά που είδαμε το προηγούμενο διάστημα σε ασκήσεις ετοιμότητας που πραγματοποιήθηκαν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...