ΦΩΤΟ- Άπνοια και υγρασία.. Και τα Γιάννινα τοπίο στην ομίχλη. Εικόνες γνώριμες τόσο τους φθινοπωρινούς μήνες όσο και τον χειμώνα. Η ομίχλη καλύπτει μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου και όλη την παραλίμνιο δημιουργώντας για μία ακόμη φορά πέπλο… μυστηρίου! Τα καραβάκια που φτάνουν από το Νησί είναι σαν να βγαίνουν από κινηματογραφικό σκηνικό καθώς και ο βαρκάρης που κινείται αργά στα νερά της Παμβώτιδας. Η υγρασία στην πόλη των Ιωαννίνων είναι άνω του 90% και σε συνδυασμό με την άπνοια θα διατηρήσει την ομίχλη και τις επόμενες ημέρες.

Περισσότερα...

Νόμοι και διατάξεις των μνημονιακών χρόνων αλλά και ισχυρά οικονομικοπολιτικά συμφέροντα οδηγούν στα δικαστήρια την τύχη του Ζαππείου και του περιβάλλοντος χώρου, που κοσμεί την πρωτεύουσα κρατώντας ζωντανή την ιστορία που δημιούργησαν οι Ηπειρώτες ευεργέτες. Το Ζάππειο Μέγαρο και κατ’ επέκταση το Κληροδότημα του Ζάππα το διεκδικεί εκ νέου ιδιωτική εμπορική εταιρία με το πρόσχημα της δημιουργίας μουσείου. Κάτι ανάλογο είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν. Τώρα επανήλθαν πατώντας πάνω σε νέα νομικά επιχειρήματα που απορρέουν από νομοθετική ρύθμιση του 2018.. Ήδη στην Πανηπειρωτική έχει σημάνει συναγερμός και η Συνομοσπονδία ετοιμάζεται να κάνει παράσταση στο Εφετείο, την ερχόμενη Τρίτη.

Περισσότερα...

Τον Ιούλιο του 2020 αναμένεται να «ξεκαλουπωθεί» το γεφύρι της Πλάκας και ουσιαστικά να πάρει και πάλι την θέση του στην περιοχή και την ιστορία. Το πλήρες χρονοδιάγραμμα αλλά και την αναστήλωση όπως εξελίσσεται –βήμα βήμα- παρουσιάζει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα huffingtonpost.gr ο αρχιτέκτονας Χρήστος Ηλιόπουλος. Μέχρι στιγμής έχει εκτελεστεί το 70% του έργου. Απομένει η ολοκλήρωση της δόμησης του κεντρικού τόξου που θα έχει τελειώσει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου, η κατασκευή των στηθαίων που έχει ήδη ξεκινήσει και η κατασκευή του λιθόστρωτου καλντεριμιού. Οι εργασίες, καιρού επιτρέποντος θα συνεχιστούν μέχρι τα Χριστούγεννα.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος εννέα δραστών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...