Ένα χρόνο λειτουργίας συμπλήρωσε το Γ΄ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων με θετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την τροχονομική αστυνόμευση του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού και της συνολικής αναβάθμισης του επίπεδου της οδικής ασφάλειας στην Ήπειρο.

Περισσότερα...

Η Ήπειρος ξεπέρασε εδώ κι αρκετές μέρες το όριο του 1% στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών για το οποίο είχε δεσμευτεί η Κυβέρνηση. Προς το παρόν υπάρχει κυβερνητική υπόσχεση να μην προχωρήσει λειτουργία προαναχωρησιακού –κλειστού- κέντρου στο στρατόπεδο της Άρτας ούτε και σε παλιό εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή των Ιωαννίνων. Δεν σημαίνει όμως ότι το ίδιο θα ισχύει και στο προσεχές διάστημα καθώς τα δεδομένα αλλάζουν λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στη χώρα μας. Σήμερα ο αριθμός όσων βρίσκονται στην Ήπειρο, σε οργανωμένες δομές, σε ξενοδοχεία και μισθωμένα διαμερίσματα ανέρχεται περίπου στις 3.800 άτομα.

Περισσότερα...

Για τον σεισμό στην Αλβανία αλλά και τη σεισμική δραστηριότητα στον ελλαδικό χώρο μίλησε ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαζάχος.

Περισσότερα...

Στο top 10 των προορισμών για τον μήνα Οκτώβριο βρίσκονται τα Γιάννινα ενώ η Ήπειρος κατέχει κι αυτή τη φορά την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης τουριστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ΙΝΣΕΤΕ τα Γιάννινα βρίσκονται στην τέταρτη θέση πίσω από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ναύπλιο. Αξιοσημείωτο είναι ότι την ίδια θέση κατείχαν και πέρυσι γεγονός που δείχνει ότι αποτελούν σταθερή επιλογή των τουριστών για το διάστημα του φθινοπώρου. H βρετανική, η γερμανική και η γαλλική ήταν οι τρεις κορυφαίες αγορές ταξιδιωτικών κρατήσεων για τα ελληνικά ξενοδοχεία και ακολουθεί η αγορά του Ισραήλ για πρώτη φορά το 2019, ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησε η αγορά της Ιταλίας.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...