Πυροβολισμοί, συμπλοκές και τραυματισμοί σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας στο παζάρι της Άρτας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν έξω από τον χώρο της εμποροπανήγυρης όταν ομάδες συνεπλάκησαν μεταξύ τους. Η συμπλοκή γρήγορα πήρε άγριες διαστάσεις. Ένας από τους πρωταγωνιστές πυροβόλησε με όπλο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ατόμου ο οποίος μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Άρτας. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν εντός της εμποροπανήγυρης με ανθρωποκυνηγητό και ξυλοδαρμούς.

Περισσότερα...

Με την επέμβαση της αστυνομίας άνοιξε η κεντρική είσοδος στο Κέντρο Φιλοξενίας του Κατσικά, την οποία από το πρωί κρατούσαν κλειστή διαμαρτυρόμενοι μετανάστες, έχοντας τοποθετήσει και έναν μεγάλο κορμό δέντρου. Το κλίμα στο Κέντρο είναι τεταμένο καθώς το τελευταίο διάστημα είχαν μεταφερθεί πάνω από διακόσια άτομα ενώ άλλοι ογδόντα βρίσκονται καθ’ οδόν στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Μόριας. Όσοι διαμένουν στον Κατσικά διαμαρτύρονται για τις συνθήκες και υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατο να «χωρέσουν» κι άλλοι.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ- Εν μέσω σφοδρών διαμαρτυριών, πετροπόλεμου και επέμβασης της αστυνομίας που κατέληξε σε προσαγωγές αρκετών ατόμων, έγινε η αποβίβαση 82 προσφύγων και μεταναστών στον καταυλισμό του Κατσικά. Στο Κέντρο Φιλοξενίας επικρατούσε από το πρωί ένταση κι αναστάτωση, καθώς οι διαμένοντες σε αυτό δεν επιθυμούσαν την εγκατάσταση και νέων. Από τις δέκα το πρωί περίπου είχαν κλείσει την κεντρική είσοδο και στη συνέχεια είχαν τοποθετήσει έναν μεγάλο κορμό δέντρου. Στο χώρο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες με την πρώτη επέμβαση που έκαναν απομάκρυναν τους συγκεντρωμένους και απελευθέρωσαν την είσοδο του καταυλισμού.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...