Ο πληθυσμός συρρικνώνεται… Οι γεννήσεις περιορίζονται. Οι θάνατοι υπερτερούν. Μία κωμόπολη έχασε η Ήπειρος μέσα σε μία χρονιά. Το 2018 ο πληθυσμός της περιοχής λιγόστεψε κατά 1700 άτομα! Οι θάνατοι είναι κατά πολύ περισσότεροι από τις γεννήσεις σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία. Στην Ήπειρο κατά την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς γεννήθηκαν 2.222 παιδιά ενώ έφυγαν από την ζωή 3.977 άνθρωποι. Για μία περιοχή όπου αδειάζει και έχει στα όρια της δήμους με τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη τα στοιχεία είναι αδυσώπητα.

Περισσότερα...

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται τρία άτομα που συνελήφθησαν μετά τις συμπλοκές και τους πυροβολισμούς μέσα κι έξω από το παζάρι της Άρτας. Ένας 27χρονος που δέχθηκε τα πυρά νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενώ ο δεύτερος, θύμα ξυλοδαρμού νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Άρτας. Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Πρέβεζα και στον Λούρο Πρέβεζας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης των Τμημάτων Ασφαλείας Άρτας και Πρέβεζας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 23 ετών.

Περισσότερα...

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, την αποθήκευση και την διακίνηση ηρωίνης και κοκαΐνης προχώρησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων με ταυτόχρονες επιχειρήσεις που πραγματοποίησε στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας αλλοδαπός, αρχηγικό μέλος της οργάνωσης συνελήφθησαν, δύο ταυτοποιήθηκαν για συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση ενώ στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα 14 στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών. Σε υπαίθριες καβάτζες βρέθηκαν δεκάδες φιξάκια σκληρών ναρκωτικών καθώς και χρήματα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...