Συνεχίζονται οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι του Γ΄ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, αποτέλεσμα των οποίων ήταν  να εντοπιστούν κατά το πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου στην Ιόνια Οδό,  πέντε φορτηγά οχήματα, που έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης – παραποίησης δεδομένων του ταχογράφου.

Περισσότερα...

Η προβλεπόμενη διαδικασία ακολουθείται για την περίπτωση επ’ αυτοφώρω σύλληψης δύο επίδοξων λαθροθήρων από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου.

Περισσότερα...

Ενώνει και πάλι τα Τζουμέρκα με τα Κατσανοχώρια το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι των Βαλκανίων, το γεφύρι της Πλάκας στον ποταμό Άραχθο, που είχε καταρρεύσει πριν από περίπου μία πενταετία. Το ιστορικό γεφύρι «είναι έτοιμο. Δοκιμάζεται πια από τον χειμωνιάτικο Άραχθο, θα δοκιμαστεί στις πιο δύσκολες συνθήκες, ώστε να μπορεί, μετά το καλοκαίρι, να παραδοθεί στο κοινό», δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο καθηγητής της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, συντονιστής Διεπιστημονικής Ομάδας Έργου του ΕΜΠ για την Αναστήλωση της Γέφυρας Πλάκας, Δημήτρης Καλιαμπάκος.

Περισσότερα...

Κανόνας κι όχι εξαίρεση τείνει να αποτελεί το παράνομο παρκάρισμα στην πόλη των Ιωαννίνων. Οι διαμαρτυρίες είναι πάμπολλες και αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι υπάρχει έλλειψη επαρκούς αστυνόμευσης. Οι τροχονομικοί έλεγχοι όμως αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά συχνοί όπως πολλές είναι οι παραβάσεις που έχουν βεβαιωθεί εντός της πόλης. 6.672 παραβάσεις μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων από τις αρχές Σεπτέμβρη και μέχρι τώρα, μέσα δηλαδή σε πεντέμισι μήνες! 129 απ’ αυτές αφορούσαν σε παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια! Δεν φταίει λοιπόν η απουσία τροχαίας αλλά μία κακή νοοτροπία που έχει κυριαρχήσει μεταξύ της πλειοψηφίας των οδηγών.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...