Έντεκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και 75 άτομα, μεταξύ των οποίων δύο πεζοπόρα τμήματα βρισκόταν εκτός Ηπείρου την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο Κομπότι Άρτας. Μέρος της δύναμης αυτής βρέθηκε να επιχειρεί στην Ελαφόνησο, ενώ άρον άρον έφυγαν οχήματα και προσωπικό για… προληπτική πυρασφάλεια στην Πάτρα, την ώρα που η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε νομούς της Ηπείρου στην ζώνη υψηλού κινδύνου και έθετε την Πυροσβεστική σε γενική επιφυλακή. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και πέρυσι, όταν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Ήπειρο μετακινούνταν ανά την Ελλάδα χωρίς να γίνεται κανένας υπολογισμός αποστάσεων ή κούρασης.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 48ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Περισσότερα...

Ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας και εγκατάστασης της νέας υπερσύγχρονης και υψηλής δυναμικότητας (480 Kg/ώρα) μονάδας πλυντηρίων του ΠΓΝΙ και τέθηκε από σήμερα σε πλήρη λειτουργία.

Περισσότερα...

Σοκ έπαθε ο ιδιοκτήτης κτήματος σε χωριό της Θεσπρωτίας όταν σε ένα από τα δέντρα είδε κρεμασμένο με σκοινί ένα σκυλί. Το θέαμα αποτρόπαιο. Κάποιος χωρίς ίχνος ανθρωπιάς επεφύλαξε από τον σκληρό θάνατο για το ζώο. Ο ιδιοκτήτης του κτήματος δεν διαθέτει σκύλο και μόλις συνήλθε από τις σκληρές εικόνες που αντίκρισε ενημέρωσε την αστυνομία η οποία ερευνά το περιστατικό. Παράλληλα κινητοποιήθηκε και η Φιλοζωική δράση εθελοντών του Νομού Θεσπρωτίας η οποία δημοσιοποίησε το συμβάν σε μία προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες για το περιστατικό.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...