Άριστα στην Ήπειρο δίνουν για μία ακόμη φορά οι τουρίστες καθώς σύμφωνα και με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ η Ήπειρος είναι αυτή που κατέχει την πρωτιά στην θέση ικανοποίησης. Βρίσκεται μάλιστα πάνω από παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως είναι οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Αξιοσημείωτη είναι ότι η Ήπειρος κρατά την πρωτιά τους περισσότερους μήνες από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, με τη μέση βαθμολογία να φτάνει στο 89,9%. Τον Αύγουστο η βαθμολογία ανήλθε στο 90,8. Η Ήπειρος έχει την υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία της τοποθεσίας και την μικρότερη παίρνει στην καθαριότητα.

Περισσότερα...

Αρκετά προβλήματα έχουν προκληθεί σε ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων από τις έντονες βροχοπτώσεις που εκδηλώνονται. Το σοβαρότερο ανέκυψε στο Κάτω Ζάλογγο, όπου σημειώθηκε κατολίσθηση του δρόμου εντός του οικισμού. Στο σημείο που έγινε η κατολίσθηση έπεσε ένα ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ηλικιωμένος κάτοικος. Ο 80χρονος είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις οκτώ το πρωί από το σπίτι του με κατεύθυνση το κέντρο του χωριού. Κατέληξε όμως στο κενό που προκάλεσε η κατολίσθηση. Ευτυχώς για τον ίδιο δεν τραυματίστηκε και κατάφερε να βγει σώος με την βοήθεια των συγχωριανών του.

Περισσότερα...

Οι τελευταίες μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων φέρνουν και πάλι στην πρώτη γραμμή το πρόβλημα, το οποίο αφορά το σύνολο της χώρας. Φυσικά το αντιμετωπίζουν με μεγάλη ένταση τα νησιά του Αιγαίου και κυρίως η Λέσβος, ωστόσο η αναγκαιότητα αποσυμφόρησης της Μόριας δείχνει ότι πρόκειται για ένα εθνικό ζήτημα. Οι μεταφορές που έγιναν το τελευταίο διάστημα στον Κατσικά αποτέλεσαν την αφορμή ώστε να γίνει αναλυτική ενημέρωση στο Δημοτικό Συμβούλιο και εκτενής συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στον απόηχο η δεύτερη και της συζήτησης που είχε προηγηθεί στην ΕΝΠΕ. Η αυτοδιοίκηση, πρώτου και δευτέρου βαθμού, έχει ελάχιστη έως μηδενική εμπλοκή με το θέμα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...