Αυτό που έμοιαζε δύσκολο, για άλλους αδύνατο τελικά έγινε πραγματικότητα. Η επιστήμη επιστρατεύτηκε, οι άνθρωποι δούλεψαν με το μεράκι των παλιών Ηπειρωτών μαστόρων και το γεφύρι της Πλάκας παίρνει τη θέση του στη γεωγραφία και την ιστορία του τόπου. Η μέρα ήταν ξεχωριστή και σίγουρα η πιο χαρούμενη καθώς το γεφύρι «κλείδωσε». Σ’ αυτή τη σπάνια και ιδιαίτερη στιγμή ήταν όλοι εκεί! Ο Γιώργος Σμύρης και ο Χρήστος Παπαβρανούσης μέλη της τοπικής επιστημονικής ομάδας που ασχολήθηκαν με πρωτοφανή ζήλο από την μέρα κατάρρευσης του γεφυριού.

Περισσότερα...

Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες, χιλιάδες άστεγοι. Το δράμα της Αλβανίας μετά τον καταστρεπτικό σεισμό δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Πολύ περισσότερο τους Ηπειρώτες. Οι γείτονές μας έχουν άμεσες και μεγάλες ανάγκες και η Ήπειρος είναι εδώ για να συνδράμει πρώτη. Όπως έκανε πολλές φορές στο παρελθόν. Την συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας μέσα από μία πανηπειρωτική πρωτοβουλία αναλαμβάνει η Περιφέρεια Ηπείρου μετά από την σχετική συνεννόηση που έκανε με την Αρχιεπισκοπή. Άμεσος αρωγός έρχεται ο Δήμος Ιωαννιτών και ο ΟΚΠΑΠΑ και είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι δήμοι, φορείς και πολίτες.

Περισσότερα...

Μία νέα σελίδα στον τομέα των μεταμοσχεύσεων ανοίγει το Μεταμοσχευτικό Κέντρο Δυτικής Ελλάδας η ίδρυση του οποίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Περιοχή ευθύνης του Κέντρου είναι η Πελοπόννησος, τα Ιόνια Νησιά, η Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία και η Ήπειρος ενώ σε αυτό συνενώνουν τις δυνάμεις τους τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Πατρών και Ιωαννίνων. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική και θετική εξέλιξη που έρχεται μετά από προσπάθεια πολλών ετών με την ελπίδα ότι θα συμβάλλει στη διάδοση της δωρεάς οργάνων και στην αύξηση των μεταμοσχεύσεων.

Περισσότερα...

Ο Βαλκανικός άξονας παραμένει ο πιο διαδεδομένος για την διακίνηση ηρωίνης ενώ ο Νομός Θεσπρωτίας είναι μεταξύ αυτών που κατασχέθηκαν οι μεγαλύτερες ποσότητες την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών. Η Ήπειρος εξακολουθεί να κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στις κατασχέσεις χασίς καθώς οι μεγαλύτερες ποσότητες εξακολουθούν να έρχονται από την Αλβανία. Όμως από την Αλβανία προέρχεται και το 5% των ποσοτήτων ηρωίνης που κατασχέθηκε την προηγούμενη χρονιά ποσοστό ανάλογο με αυτό της Τουρκίας. Ωστόσο το 53% της κατασχεμένης ποσότητας έχει άγνωστη προέλευση!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...