Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό τη διακίνηση.

Περισσότερα...

Σοβαρά ερωτήματα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τα τελευταία χρόνια το ΕΣΥ εγείρει η περίπτωση της άτυχης καθηγήτριας που εκδήλωσε καρδιολογικό πρόβλημα και χρειάστηκε να μεταφερθεί από την Ηλεία στα Ιωάννινα.

Περισσότερα...

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Δευτέρα (7/10)με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες που τοπικά θα είναι έντονες και πιθανόν θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Περισσότερα...

Οκτώβριος του 1943.. Ένα ακόμη Ολοκαύτωμα.. Τα στρατεύματα των Ναζί παραδίδουν τους Λιγκιάδες στο θάνατο και την φωτιά. Οι μηχανοκίνητες διμοιρίες των Γερμανών μετέτρεψαν το χωριό σε κόλαση. Εκτέλεσαν 89 αμάχους, γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους, έκαψαν σπίτια και στάβλους. Το ίδιο πρωινό, πριν ανηφορήσουν για τους Λιγκιάδες, έσπειραν τον τρόμο και στην Αμφιθέα, με το κάψιμο ενός σπιτιού, την εκτέλεση μιας μητέρας και των δύο ανήλικων παιδιών της. Οι Λιγκιάδες περνούν στην ιστορία.. Οι πληγές δεν έκλεισαν ποτέ και οι μνήμες επιστρέφουν στον ίδιο τόπο.. Πλέκουν το δάφνινο στεφάνι που καταθέτει ο μοναδικός επιζών του Ολοκαυτώματος..

Περισσότερα...

Τελικά υπήρχαν και χειρότερα για τους καπνιστές. Κι αυτά ήρθαν με το νέο νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή και φέρνει νέες απαγορεύσεις.  Η ψήφιση αναμένεται μέσα στην εβδομάδα και η εφαρμογή θα είναι άμεση. Στο εξής καταργείται μεταξύ άλλων η δυνατότητα διαμόρφωσης ειδικού χώρου καπνιζόντων (έως ½ του συνολικού εμβαδού) σε κέντρα διασκέδασης με ζωντανή μουσική αλλά και στους υπαίθριους χώρους καφέ και εστιατορίων που μπορεί να είναι καλυμμένοι στα πλάγια ή έχουν αποσπώμενη οροφή.  Μαζί με τις νέες απαγορεύσεις έρχονται και βαρύτατοι πρόστιμα για όποιον «συλληφθεί» να καπνίζει.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...