Η «έκρηξη» των κρουσμάτων του COVID 19 στην Ιταλία έφερε ενίσχυση των μέτρων στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας, όπου διεξάγονται εμπορικές συναλλαγές με τα λιμάνια της γειτονικής χώρας. Στη γειτονική χώρα τα κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν ξεπεράσει τα 100 και δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, δεκάδες πόλεις και χωριά έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ έχουν αναβληθεί αθλητικές και άλλες εκδηλώσεις. Η έκρηξη αυτή των κρουσμάτων έχει σημάνει συναγερμό στα σημεία «επαφής» με τη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) «συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια».

Περισσότερα...

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ιατρού Ξενοφώντα Κοντιάδη, θύματος της ναζιστικής θηριωδίας, στο Μουσείο Ιστορίας της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εντυπωσιασμένος από το μουσείο, απέδωσε τα εύσημα στον ιδρυτή του, καθηγητή, Στέφανο Γερουλάνο.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ- Σε καβάντζα, χώρο δηλαδή αποθήκευσης ηρωίνης είχαν μετατρέψει τρεις Αλβανοί, αγροτεμάχιο στους Κεραμάτες της Άρτας. Τα σημεία που επέλεγαν για να κρύψουν τα ναρκωτικά ήταν παλιοί αγωγοί νερού. Εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν περίπου δυόμισι κιλά ηρωίνης, η οποία προοριζόταν για διακίνηση στην «τοπική αγορά» κι όχι μόνο. Οι αστυνομικοί  της Ασφάλειας αξιοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών και μετά από μεθοδική έρευνα συνέλαβαν τρεις Αλβανούς, 29, 40 και 42 χρονών, ως μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση σκληρών ναρκωτικών.

Περισσότερα...

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις και σχηματισμοί δικογραφιών, για διάφορα αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...