Ένα δυνατό μήνυμα, άλλοτε με την απόλυτη σιωπή κι άλλοτε με συνθήματα έστειλαν εργαζόμενοι, εθελοντές, παιδιά και γονείς και απλοί πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΕΘΕΑ.

Περισσότερα...

Ολοσχερώς καταστράφηκε ισόγειο κατάστημα και κατοικία πρώτου ορόφου στην Αγία Παρασκευή Κόνιτσας από φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις τέσσερις τα ξημερώματα. Από θαύμα στην κυριολεξία σώθηκε ο 83χρονος ιδιοκτήτης καθώς και μία 64χρονη που διέμενε στο σπίτι. Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η επέκταση της φωτιάς σε τέσσερις άλλες κατοικίες που γειτνιάζουν με το οίκημα. Η φωτιά έγινε αντιληπτή από γειτόνισσα του 83χρονου άνδρα. Μέσα σε λίγα λεπτά χτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας και οι περισσότεροι κάτοικοι βρέθηκαν στο δρόμο για να βοηθήσουν.

Περισσότερα...

Η επιστήμη στην υπηρεσία του πολίτη… Σε μία εποχή όπου η κλιματική αλλαγή αναδεικνύεται σε μείζον θέμα και τα ακραία καιρικά φαινόμενα αποδεικνύονται συχνά και καταστρεπτικά και για την χώρα μας, η Ήπειρος θωρακίζεται. Και όχι μόνο… Δημιουργεί τις συνθήκες και τις προϋποθέσεις για την άμεση και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών. Σ’ αυτό αποσκοπεί η διαδικτυακή πλατφόρμα αυτόματης ενημέρωσης των πολιτών και των ΟΤΑ για πιθανή εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων που εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα υλοποιηθεί από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων το αμέσως επόμενο διάστημα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...