Τραγωδία το απόγευμα της Δευτέρας στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας. Ένας 66χρονος που καταγόταν από την περιοχή, ζούσε στο εξωτερικό και είχε επιστρέψει για ολιγοήμερες διακοπές βρήκε τραγικό θάνατο ενώ σοβαρά τραυματισμένη είναι η 85χρονη μητέρα του.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ - Τον Σεπτέμβριο του 1866 ο πρωτομάστορας Κώστας Μπέκας και όσοι δούλεψαν μαζί του παρέδιδαν στην ιστορία ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεφύρια της Ελλάδας. Το μεγαλύτερο μονότοξο των Βαλκανίων. Ήταν η γέφυρα της Πλάκας με μήκος 61 μέτρα, ύψος 21 μέτρα και πλάτος άνω των τριών μέτρων. Ένα θαύμα της εποχής.. Το γεφύρι άντεξε 150 χρόνια. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2015 όπου κατέρρευσε στον αγριεμένο Άραχθο. Από τότε, μηχανικοί, αρχιτέκτονες κι άλλοι επιστήμονες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τα μυστικά του Μπέκα.

Περισσότερα...

Την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής αναμένουν χιλιάδες υποψήφιοι και οι οικογένειές τους για να ξεκινήσουν την προετοιμασία που ισούται με έξοδα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Οι βάσεις εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αναμένεται να ανακοινωθούν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου και ήδη γίνεται λόγος για μεγάλες εκπλήξεις και ανατροπές, γεγονός που συνδέεται αφενός με τις χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων και αφετέρου με την εισαγωγή εκατό νέων τμημάτων στα μηχανογραφικά. Φέτος οι επιτυχόντες θα είναι περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά κι αυτός είναι ένας ακόμη παράγοντας που θα παίξει τον δικό του ρόλο στην τελική διαμόρφωση των βάσεων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...