Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εισήχθη κάτοικος από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοιό. Στη Μονάδα Λοιμωδών νοσηλεύονται συνολικά τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις είναι από την Ήπειρο και ένας από την Κέρκυρα. Παράλληλα τρεις ασθενείς, δύο από την Ήπειρο και ένας από την Κέρκυρα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Η ιχνηλάτηση επαφών για αρκετά κρούσματα είναι σε εξέλιξη ενώ οι ασθενείς που βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα λαμβάνουν θεραπευτική αγωγή.

Περισσότερα...

Σε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις επαφών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοιό προχωρούν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία και υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το διάστημα αυτό ελέγχεται το προσωπικό επιχείρησης στην Άρτα καθώς πέντε εργαζόμενοί της ήταν θετικοί. Από τις στενές επαφές που ελέγχθηκαν τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε υπογράμμισε ότι οι Διευθύνσεις Υγείας ελέγχουν και όσους έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, χωρίς να διαπιστώνονται προβλήματα.

Περισσότερα...

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων δια του Καθηγητή Παθολογίας Χαράλαμπου Μηλιώνη και του Αναπληρωτή Καθηγητή Πνευμονολογίας Κωνσταντίνου Κωστίκα, συνεχίζουν την καμπάνια ενημέρωσης για τον COVID-19. Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, σε καθημερινή βάση, δίνουν απαντήσεις στα πιο σημαντικά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες. Σήμερα, αναφέρονται εκτενώς στους ασυμπτωματικούς φορείς και στις δυνατότητες μετάδοσης του ιού απ’ αυτούς, θέμα που αναδεικνύεται σε μείζον και απασχολεί το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας.

Περισσότερα...

BINTEO- Παρότι από το μεσημέρι οι Ελληνικές Αρχές στην Κακαβιά –Τελωνείο και Αστυνομία- διεκπεραίωσαν την διαδικασία και φάνηκε ότι οι 54 υπήκοοι Αλβανίας θα ταξιδέψουν προς τις πατρίδες τους κάτι τέτοιο τελικά δεν έχει γίνει. Έτσι όλοι μένουν εγκλωβισμένοι στα όρια της ουδέτερης ζώνης καθώς νωρίτερα οι Αλβανικές αρχές κατέβασαν τις μεταλλικές μπάρες απαγορεύοντάς τους την είσοδο ενώ στο Αλβανικό τελωνείο μεταφέρθηκαν και ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από το Αργυρόκαστρο.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...