Εξήντα αεροδιακομιδές ασθενών έγιναν από το ελικόπτερο που βρίσκεται στη βάση του ΕΚΑΒ, στο Άκτιο κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, όπου ήταν και η πρώτη που λειτούργησε. Τα εγκαίνια είχαν γίνει πριν από μερικούς μήνες και η έναρξη λειτουργίας της ανέδειξε την αναγκαιότητα που ήρθε να καλύψει. Αυτό επεσήμανε και ο Διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Βασίλης Παπαδιώτης ο οποίος υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία. «Η βάση είναι απαραίτητη για την Ήπειρο, η περιοχή την δικαιούται», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Περισσότερα...

Το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός της χώρας, που φέρνει το επόμενο τετραήμερο πάνω από τρεις χιλιάδες επισκέπτες, θα φιλοξενήσουν τα Γιάννινα. Πρόκειται για το 40ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας το οποίο «βγαίνει εκτός Αθηνών» για πρώτη φορά κι αυτό χάρη στη συνεργασία των φορέων των Ιωαννίνων, κυρίως όμως χάρη στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Καρδιολογικής Γιάννη Γουδέβενου και του πρώην Προέδρου Στέφανου Φούσα. Το συνέδριο αποτελεί σταθμό για τα επιστημονικά δρώμενα της χώρας αλλά κι ένα «κρας τεστ» για τα Γιάννινα, όπως το χαρακτήρισε ο κ. Γουδέβενος.

Περισσότερα...

Ο σάλος που έχει προκληθεί με την διεκδίκηση του Ζαππείου από ιδιωτική εταιρεία για σκοπούς… αναπτυξιακούς έχει περάσει τα σύνορα της χώρας και προκαλεί την κινητοποίηση των Ηπειρωτών ανά τον κόσμο. Οργανώσεις αποδήμων αλλά και Ηπειρώτες που ζουν σε χώρες της Ευρώπης, στην Αμερική, τον Καναδά και την Αυστραλία συστρατεύονται στον αγώνα που έχει ξεκινήσει η Πανηπειρωτική ώστε να μην αλλάξει η διαθήκη των Ζάππα και φυσικά να μην καταλήξει το Ζάππειο και το Καλλιμάρμαρο σε κάποιους ιδιώτες που ενδιαφέρονται είτε για την ανέγερση Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων είτε για την ανάπτυξη άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...