Όλο και πιο συχνές γίνονται πλέον οι συμπλοκές στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων στον Κατσικά.  Πρόκειται για την μεγαλύτερη δομή που λειτουργεί στην Ήπειρο  ενώ ο αριθμός των φιλοξενούμενων έχει αυξηθεί σημαντικά μετά τις τελευταίες μετακινήσεις από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.  Το βράδυ της Κυριακής στον καταυλισμό επικράτησε μεγάλη αναστάτωση όταν ένας Αφγανός συνεπλάκη με συμπατριώτες του. Ο εν λόγω βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι σε συμπατριώτες του.

Περισσότερα...

Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κακαβιάς και στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 65 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής, παραεμπορίου καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Περισσότερα...

Σε έναν από τους καλύτερους μήνες του έτους εξελίσσεται ο Δεκέμβριος  για τον τουριστικό κλάδο στο Νομό Ιωαννίνων. Τα ξενοδοχεία της πόλης ήδη έχουν δεχθεί εκατοντάδες μαθητές από άλλες περιοχές που επιλέγουν την περιοχή για τις τριήμερες εκδρομές τους ενώ οι κρατήσεις για τις ημέρες των εορτών –Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά- αγγίζουν το απόλυτο. Τα Γιάννινα μπήκαν στο χάρτη των σχολικών εκδρομών την τελευταία διετία και ειδικά μετά την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Ξεκινούν στις αρχές Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν περίπου μέχρι το τέλος Μαρτίου. Παράλληλα τα Γιάννινα αποτελούν αγαπημένο προορισμό για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Περισσότερα...

Επισήμως δηλώνουν άγνοια οι αρχές της Πρέβεζας, όμως τις τελευταίες ώρες γίνονται έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις για να αποτραπεί η λειτουργία κέντρου υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο στρατόπεδο Κονκουρή. Το στρατόπεδο βρίσκεται στην είσοδο της πόλης και μετά τις αυτοψίες από κλιμάκια του Υπουργείου Άμυνας κρίθηκε κατάλληλο για μία τέτοια χρήση. Μάλιστα φαίνεται ότι όλα κινούνται με πολύ ταχείς ρυθμούς και με προοπτική να διαμορφωθούν υποδομές για την φιλοξενία τουλάχιστον 1000 ατόμων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...