Μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται τα μέτρα περιορισμού στις μετακινήσεις όπως επίσημα ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ο Υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων ενόψει μάλιστα και του Πάσχα. Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή ,την ίδια επιμονή αλλά και το ίδιο πείσμα. Εν τω μεταξύ στους 68 ανέρχονται συνολικά οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στη χώρα μας καθώς εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Περισσότερα...

Οι σημαντικές αλλαγές που έφεραν στην καθημερινότητα όλων τα μέτρα για την περιορισμό διάδοσης του κορωνοιού αποτυπώνονται και στα απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου για τον μήνα Μάρτιο. Εξαιρετικά περιορισμένες οι υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών και ελάχιστες οι ποσότητες που κατασχέθηκαν. Οι λιγότερες εδώ και χρόνια καθώς περιορίζονται στα 239 γραμμάρια κάνναβης!! Σημειώνεται ότι τον τελευταίο μήνα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κίνησης έχει λάβει και η γειτονική Αλβανία, η οποία μάλιστα για να βάλει φρένο στις μετακινήσεις είχε κηρύξει για 48 ώρες στρατιωτικό νόμο.

Περισσότερα...

Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις ασθενείς που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό ενώ άλλοι πέντε συνολικά έχουν εισαχθεί και νοσηλεύονται στη Μονάδα Λοιμωδών. Αισθητά βελτιωμένη είναι η κατάσταση του ηλικιωμένου άνδρα από την Άρτα, από τους πρώτους που εισήχθησαν στην εντατική, ο οποίος σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση βρίσκεται στην διαδικασία της αποσωλήνωσης. Από τις αναλύσεις δειγμάτων που έγιναν τις τελευταίες ώρες δεν προέκυψαν νέα θετικά κρούσματα, ωστόσο στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας νοσηλεύονται δύο ύποπτα για τα οποία αναμένονται αποτελέσματα.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ - Στα λευκά έχουν ντυθεί τα ορεινά χωριά της Ηπείρου… Κι αυτό στις αρχές Απρίλη και μετά από έναν εντελώς διαφορετικό χειμώνα που χαρακτηρίστηκε από την απουσία χιονοπτώσεων αλλά και από μειωμένες βροχοπτώσεις, Πάνω από μισό μέτρο χιόνι έπεσε στην διάρκεια της νύχτας στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανηλίου. Το χιόνι ξεπερνά τα 40 εκατοστά στη Φούρκα, τα τριάντα εκατοστά στο Δίστρατο, την Βασιλίτσα και την Βωβούσα ενώ στα είκοσι εκατοστά περίπου φτάνει στην Μηλιά από όπου και οι φωτογραφίες με τον φακό του Πολύμερου Σιώτα!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...