Οι Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών, Βασίλης Κικίλιας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράφουν την κοινή ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε και επιβάλλει την ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας». Μάλιστα δήμαρχοι, περιφερειάρχες και όλοι οι αποδέκτες της απειλούνται με φυλάκιση δύο ετών αν αρνηθούν να συμμορφωθούν με την εφαρμογή της.

Περισσότερα...

Αρνητικό στον κορωνοϊό είναι το πρώτο δείγμα που είχε ληφθεί από τον 51χρονο που έφτασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Αρνητικό είναι και το δεύτερο δείγμα μετά από τα αποτελέσματα που έφτασαν αργά το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Οι αναλύσεις έγιναν στην Αθήνα και τα πρώτα αποτελέσματα έφτασαν στο νοσηλευτικό ίδρυμα το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη ανάλυση, όπως γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις. Ο 51χρονος μεταφέρθηκε από την Κέρκυρα, χωρίς πρώτα να απευθυνθεί στο τοπικό νοσοκομείο και θεωρήθηκε ύποπτος καθώς είχε συμπτώματα ενώ πριν μερικές ημέρες είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Περισσότερα...

Ακόμα μία αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την πρόληψη – καταστολή παραβατικών συμπεριφορών και τον έλεγχο της νομιμότητας παραμονής αλλοδαπών, πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Κατσικά.

Περισσότερα...

Την απόφαση ακύρωσης όλων των καρναβαλικών και αποκριάτικων εκδηλώσεων σε ολόκληρη την χώρα ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Πρόκειται για μέτρο που λαμβάνεται στο πλαίσιο πρόληψης από τον κορωναιό. «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Ο Υπουργός επικαλέστηκε τις συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού. Εν τω μεταξύ επιβεβαιώθηκαν δύο ακόμη θετικά κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, φτάνοντας συνολικά τα τρία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...