Εναντίον του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο αλλά και της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου στρέφεται η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου.

Περισσότερα...

Τα όνειρα για την Πασχαλινή έξοδο πήραν τέλος. Η μάχη του κορωνοιού αναμένεται να κορυφωθεί στη διάρκεια του Απριλίου και επειδή η υγεία προέχει η πασχαλινή έξοδος οριστικά ματαιώνεται. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη το κατέστησε απολύτως σαφές στην ενημέρωση, το απόγευμα της Δευτέρας. Είχαν προηγηθεί δηλώσεις άλλων υπουργών που είχαν προετοιμάσει το έδαφος. Μάλιστα η Κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι σημαντική μερίδα πολιτών δεν τηρεί τα μέτρα εξετάζει να προχωρήσει σε νέες απαγορεύσεις προκειμένου να μην γκρεμιστεί αυτό που χτίστηκε μέχρι σήμερα στην χώρα μας.

Περισσότερα...

Αρνητικά είναι όλα τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τα νοσοκομεία της Ηπείρου και αναλύθηκαν από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας που λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η καραντίνα για την γιατρό που είχε διαγνωστεί θετική έληξε και είναι πολύ καλά στην υγεία της ενώ σταθερή είναι η κατάσταση των δύο ασθενών που είναι διασωληνωμένοι στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Στη Μονάδα Λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται ασθενής από την Κέρκυρα καθώς και ο γιατρός από την Πρέβεζα.

Περισσότερα...

Σε 43 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι θάνατοι από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τακτική ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς πέντε ασθενείς έχασαν σήμερα τη μάχη ύστερα από επιπλοκές της νόσου.

Περισσότερα...

Μία βδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Κοινή διαπίστωση είναι ότι οι… επιδόσεις είναι κατώτερες του αναμενόμενου, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέες αποφάσεις περιορισμού της κυκλοφορίας και των μετακινήσεων. Οι εικόνες του τελευταίου τριημέρου στην πόλη των Ιωαννίνων και ειδικά οι σημερινές απέχουν πολύ από κείνες των πρώτων ημερών, όταν δηλαδή έκλεισαν τα καφέ και τα εμπορικά. 

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...