Τα μνημόνια έφυγαν αλλά τα καλοριφέρ δεν άναψαν. Οι συνέπειες άλλωστε της δεκαετούς οικονομικής κρίσης είναι εδώ. Τα νοικοκυριά εξακολουθούν να είναι αντιμέτωπα με τα πενιχρά έσοδα και τις πολύ μεγάλες υποχρεώσεις. Η θέρμανση ήταν ένα από τα μεγάλα θύματα των μνημονιακών χρόνων και η τιμή του πετρελαίου εξακολουθεί να το καθιστά είδος πολυτελείας! Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης που έχει παγιωθεί είναι η ανθυγιεινή πρωτιά που καταγράφει το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Κι αυτή δεν είναι άλλη από την αιθαλομίχλη, η παρουσία της οποίας γίνεται μόνιμη κατά τους χειμερινούς μήνες.

Περισσότερα...

Το τελευταίο δίμηνο έχει ανοίξει στο παρασκήνιο μία περίεργη συζήτηση… Τροφοδοτείται κυρίως από αυτοδιοικητικούς παράγοντες και για λόγους που δεν μπορούν να γίνουν κατανοητοί. Σύμφωνα λοιπόν με όσα λέγονται, «τα Γιάννινα έχουν πάρει πολλά και οι άλλες περιοχές είναι ριγμένες…»!  Οι ίδιες λογικές υποστηρίζουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα «Γιαννενοκεντρικό» σύστημα, στα πρότυπα του Αθηνοκεντρικού προφανώς και για να τεκμηριώσουν τον ισχυρισμό τους χρησιμοποιούν ακόμη και τα πιο αστεία επιχειρήματα όπως για παράδειγμα την ονομασία του Πανεπιστημίου!!! (Ιωαννίνων και όχι Ηπείρου)…

Περισσότερα...

H «Silicon Valley» βρίσκεται στη Νότια Καλιφόρνια και είναι η περιοχή όπου έχουν έδρα πολλές εταιρίες τεχνολογίας όπως η Apple, το Facebook και η Google. Παρομοιάζοντας τα Γιάννενα με αυτή την περιοχή το «Έθνος της Κυριακής» φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στο άνοιγμα που κάνουν ξένες εταιρίες και στις επενδύσεις τους στην πόλη. Και μαζί στον Ηπειρώτη που έκανε το πρώτο βήμα βάζοντας την Ηπειρωτική πρωτεύουσα στον Ευρωπαϊκό χάρτη της τεχνολογίας. Αφορμή για το αφιέρωμα είναι τα εγκαίνια της Team Viewer αλλά και το ενδιαφέρον να εγκατασταθούν στην περιοχή της Ηπείρου έχουν άλλες µεγάλες ευρωπαϊκές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Περισσότερα...

Το σημαντικότερο θέμα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο είναι αυτό της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών την προηγούμενη Τετάρτη για την δρομολόγηση μιας νέας μελέτης που θα αφορά στην κατασκευή ενός δίιχνου δρόμου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι, φορείς έσπευσαν να τοποθετηθούν δημόσια κάνοντας λόγο για μία καταστροφική επιλογή που δεν μπορεί να βρει κανέναν σύμφωνα. Γι’ αυτό το μείζον θέμα λοιπόν κλήθηκε να συζητήσει και να πάρει θέση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου. 21 αυτοδιοικητικοί, που εκπροσωπούν σχεδόν όλους τους Δήμους.

Περισσότερα...

Τα ρεκόρ βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για το 2019 παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...