Ο Αλέξανδρος Λάμπρου εξελέγη πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Ηπείρου και ο Γιάννης Λυκοτραφίτης πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής κατά την διαδικασία συγκρότησης οργάνων που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Περισσότερα...

Η μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ –ακτινογραφία του τουριστικού κλάδου στην Περιφέρεια Ηπείρου- περιέχει πολλά και άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία πέρα από την πορεία της τουριστικής κίνησης, τις χώρες προέλευσης των επισκεπτών, τα χρήματα που αφήνουν στην περιοχή. Αυτό που αποτυπώνεται με σαφήνεια είναι ότι οι Έλληνες αποτελούν την μεγάλη δεξαμενή των επισκεπτών. Το υψηλότερο μερίδιο αφίξεων καταγράφει ο Νομός Ιωαννίνων με ποσοστό 66% και ακολουθούν η Πρέβεζα με 20%, η Θεσπρωτία με 9% και η Άρτα με 6%. Ο μεγαλύτερος αριθμός επισκεπτών από ξένες χώρες προέρχεται από την Αλβανία!! Και μάλιστα με αυξητικές τάσεις.

Περισσότερα...

Και να που η Ήπειρος ταξιδεύει στις μεγάλες οθόνες της Ινδίας. Το Bollywood πριν από δύο χρόνια ανακάλυψε τα χιονισμένα τοπία του Ζαγορίου, τις μοναδικές κολυμπήθρες στο Πάπιγκο, την πολύχρωμη Πάργα και τα μαγευτικά τοπία στα Σύβοτα. Όλα αυτά όπως κι άλλα τοπία της Ελλάδας αποτέλεσαν το φυσικό σκηνικό για τα γυρίσματα ενός θρίλερ με τον τίτλο Mushkil. Και κάπως έτσι η Ήπειρος βρέθηκε να ταξιδεύει σε τόπους μακρινούς… Τα τοπία αυτά άλλωστε είναι που αποσπούν τις καλύτερες κριτικές εδώ και λίγο καιρό που προβάλλεται η ταινία, δείχνοντας ότι η καλύτερη προβολή και διαφήμιση για έναν τόπο είναι ο κινηματογράφος!

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...