Το σημαντικότερο θέμα που έχει ανακύψει τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο είναι αυτό της επέκτασης της Ιόνιας Οδού μέχρι την Κακαβιά. Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών την προηγούμενη Τετάρτη για την δρομολόγηση μιας νέας μελέτης που θα αφορά στην κατασκευή ενός δίιχνου δρόμου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμοι, φορείς έσπευσαν να τοποθετηθούν δημόσια κάνοντας λόγο για μία καταστροφική επιλογή που δεν μπορεί να βρει κανέναν σύμφωνα. Γι’ αυτό το μείζον θέμα λοιπόν κλήθηκε να συζητήσει και να πάρει θέση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου. 21 αυτοδιοικητικοί, που εκπροσωπούν σχεδόν όλους τους Δήμους.

Περισσότερα...

H «Silicon Valley» βρίσκεται στη Νότια Καλιφόρνια και είναι η περιοχή όπου έχουν έδρα πολλές εταιρίες τεχνολογίας όπως η Apple, το Facebook και η Google. Παρομοιάζοντας τα Γιάννενα με αυτή την περιοχή το «Έθνος της Κυριακής» φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στο άνοιγμα που κάνουν ξένες εταιρίες και στις επενδύσεις τους στην πόλη. Και μαζί στον Ηπειρώτη που έκανε το πρώτο βήμα βάζοντας την Ηπειρωτική πρωτεύουσα στον Ευρωπαϊκό χάρτη της τεχνολογίας. Αφορμή για το αφιέρωμα είναι τα εγκαίνια της Team Viewer αλλά και το ενδιαφέρον να εγκατασταθούν στην περιοχή της Ηπείρου έχουν άλλες µεγάλες ευρωπαϊκές και πολυεθνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο της πληροφορικής και των νέων τεχνολογιών.

Περισσότερα...

Τα ρεκόρ βροχοπτώσεων και θερμοκρασιών για το 2019 παρουσιάζει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς.

Περισσότερα...

Δεκέμβριος 2015…  Υπουργείο Οικονομίας- Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ «Το έργο του οδικού άξονα Ιωάννινα- Κακαβιά δεν περιλαμβάνεται στο εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών Περιβάλλον.. Η δυνατότητα ένταξής του θα εξαρτηθεί στο μέλλον από την διαθεσιμότητα των πόρων». Ιανουάριος 2020… Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Το έργο Οδικού Άξονα Ιωαννίνων Κακαβιάς δεν περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου του τομεακού προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον με βάση το εγκεκριμένο πρόγραμμα».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...