ΦΩΤΟ- Τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες συλλογικοτήτων προκάλεσε και στα Γιάννινα η εκδήλωση του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω». Δεκάδες νέοι και νέες συγκεντρώθηκαν έξω από την Ακαδημία από νωρίς το απόγευμα φωνάζοντας συνθήματα. Στο σημείο είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας κρατώντας τους διαδηλωτές σε απόσταση… ασφαλείας από την είσοδο του σχολικού συγκροτήματος και όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του κινήματος και των τοπικών διοργανωτών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κράτησε για περισσότερο από μιάμιση ώρα.

Περισσότερα...

107 χρόνια μετά… Από την ημέρα εκείνη που ο ελληνικός στρατός έμπαινε ελευθερωτής στην πόλη των Ιωαννίνων. Είχε προηγηθεί ένας πολύμηνος αγώνας, σκληρές μάχες, νεκροί που η θυσία τους έγινε τραγούδι, ποίημα, πηγή έμπνευσης. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων ήταν μία κορυφαία στιγμή στην ιστορία της χώρας. Για πολλούς λόγους. Η απελευθέρωση των Ιωαννίνων όμως είχε προκαλέσει ένα τεράστιο κύμα εθελοντισμού και φιλελληνισμού. Δίπλα στους στρατιώτες βρέθηκαν Έλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου. Από την Αμερική, από την Αίγυπτο, από την Ευρώπη… Ήρθαν Κύπριοι, Κρήτες, Μανιάτες… Παρόντες οι Γαριβαλδινοί!

Περισσότερα...

Ομίχλη, περιορισμένη ορατότητα και φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του σημερινού καιρού όμως τις επόμενες ώρες έρχονται καταιγίδες.

Περισσότερα...

Θέμα χρόνου θεωρείται η ανακοίνωση των οριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 23 περιφερειακών αεροδρομίων που παραμένουν υπό κρατικό έλεγχο, μεταξύ των οποίων και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Μάλιστα ο τοπικός αερολιμένας που μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν προσέλκυε κανέναν επενδυτή παίρνει θέση στη λίστα των περιζήτητων καθώς οι προοπτικές ανάπτυξης θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές. Το 2019 άλλωστε σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας είναι αυτό που κατέγραψε την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση στην επιβατική κίνηση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...