Μετά από ένα δίμηνο περίπου η Κακαβιά, όπως και οι άλλοι μεθοριακοί σταθμοί άνοιξαν και πάλι για να εξυπηρετούν τους Αλβανούς  που επιθυμούν να δουλέψουν στην Ελλάδα. Κατά τα λοιπά το κλείσιμο των συνόρων έχει παραταθεί μέχρι και τις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοιού. Μέχρι τις 15 Ιουνίου, μόνο οι Αλβανοί πολίτες στην Ελλάδα θα επιτρέπεται να διέρχονται τα σύνορα προς την Αλβανία για τουριστικούς λόγους (90 ημέρες) και μόνο Έλληνες ή Αλβανοί πολίτες με άδεια παραμονής στην Ελλάδα θα επιτρέπεται να διέρχονται προς το εσωτερικό της χώρας.

Περισσότερα...

Με ένα ρωσικό ελικόπτερο ενισχύονται  οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Ήπειρο. Το ελικόπτερο έκανε "αναγνωριστική προσγείωση" στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων όπου θα βρίσκεται από τις επόμενες μέρες και για όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και την κατάσβεση πυρκαγιών. Πρόκειται για ίδιου τύπου ελικόπτερο με αυτό που είχε επιχειρήσει πέρυσι το καλοκαίρι στην περιοχή του Σταυρακίου, όταν είχε ξεσπάσει η μεγάλη πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι και το μοναδικό εναέριο μέσο που θα «θωρακίσει» την Ήπειρο το επόμενο διάστημα καθώς δεν θα υπάρξει μόνιμη παρουσία ελικοπτέρου τύπου Έρικσον.

Περισσότερα...

Με μία εκτενή ανάρτηση ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας Σωτήρης Σκιαδαρέσης ζητά συγνώμη από Ηπειρώτες και Αιτωλοακαρνάνες για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενώ απέσυρε το αρνητικό σχόλιο που προκάλεσε αντιδράσεις. Το σχόλιο είχε γίνει με αφορμή τις συζητήσεις για την υποθαλάσσια σύνδεση της Λευκάδας, θέμα που απασχολεί χρόνια το νησί. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, επικοινώνησε με το Epiruspost το οποίο ανέδειξε το θέμα σημειώνοντας ότι το σχόλιο του ήταν ατυχές ενώ συμπλήρωσε ότι έχει συχνή και άριστη συνεργασία με τους φορείς της Ηπείρου.

Περισσότερα...

Με μία αναλυτική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Φίλιππος Ευαγγέλου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους υπερψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση και την σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...