Απολυμάνσεις νευραλγικών κλινικών και κατ’ οίκον περιορισμός γιατρών και νοσηλευτών είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι γιατρός του ιδρύματος είναι θετική στον κορωνοιό. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι 25 τουλάχιστον γιατροί και νοσηλευτές, κυρίως της Χειρουργικής Κλινικής βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και μένουν στο σπίτι τους για το επόμενο κρίσιμο διάστημα και ως ότου διαπιστωθεί η διασπορά ή όχι του επικίνδυνου ιού.

Περισσότερα...

Καμία αναφορά από τον λοιμωξιολόγο και επικεφαλής της επιτροπής του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα κατά την τακτική ενημέρωση στα Γιάννινα και στις πιθανές παρενέργειες που μπορεί να υπάρχουν για την λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Περισσότερα...

ΦΩΤΟ Εικόνες που δεν έχουμε ξαναδεί… Η επομένη της ανακοίνωσης των νέων περιοριστικών μέτρων για την πρόληψη του κορωνοιού βρίσκει τα Γιάννινα έρημα. Ακόμη και τα πιο πολυσύχναστα σημεία έχουν ερημώσει ενώ κλειστά έμειναν το Σάββατο και αρκετά εμπορικά καταστήματα. Από την παραλίμνιο μέχρι και το ιστορικό κέντρο, από την πλατεία μέχρι και τους πεζοδρόμους που κάθε Σάββατο γινόταν το αδιαχώρητο.. Η απόλυτη ερημιά. Πολλά καφέ έχουν κατεβάσει ρολά, άλλα έχουν απομακρύνει τραπεζοκαθίσματα και ότι είναι ανοιχτό προσφέρει μόνο ροφήματα σε «πακέτο». Κανένας δεν συζητάει αυτή την στιγμή το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς..

Περισσότερα...

«Η βεβαιότης της μη μεταδόσεως των ασθενειών δια της θείας Κοινωνίας αποτελεί εις τον πνευματικόν χώρον της Ορθοδοξίας και της πνευματικής μας παραδόσεως παγιωμένη και αδιαμφισβήτητον εμπειρία».

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...