- Τι δηλώνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας     Μία μεγάλη διοργάνωση που αποτελεί και μεγάλο στοίχημα για όλους φιλοξενούν τα Γιάννινα. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Νέων που θα διεξαχθεί στην Παμβώτιδα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να συγκεντρώνει περισσότερους από 500 αθλητές κι αθλήτριες από 30 και πλέον χώρες της Ευρώπης. Η διοργάνωση αυτή δίνει την ευκαιρία στην πόλη των Ιωαννίνων που έχει «γεννήσει» ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές να ξαναμπεί στον διεθνή χάρτη της κωπηλασίας για πρώτη φορά μετά από το Κύπελλο Εθνών που είχε διεξαχθεί το 1998 στην Παμβώτιδα λίμνη.

Περισσότερα...

Η μπάλα των παιδιών που έπεσε σε ένα παλιό σπίτι ήταν η αφορμή για να αποκαλυφθούν χειροβομβίδες και σφαίρες, απομεινάρια κάποιου πολέμου, πιθανότατα του 1940. Και φυσικά για την απομάκρυνσή τους στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση με την συμμετοχή Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και φυσικά της ΤΕΝΞ, της Μονάδας Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς, κλιμάκιο της οποίας μετέβη από την Θεσσαλονίκη στην περιοχή μας. Όλα ξεκίνησαν αργά το απόγευμα της Δευτέρας. Τα παιδιά οικογενειών που έχουν έρθει από την Αθήνα έπαιζαν στην αυλή σπιτιού στην Ασφάκα. Κατά την διάρκεια του παιχνιδιού η μπάλα έφυγε και κατέληξε σε ένα παλιό ακατοίκητο σπίτι.

Περισσότερα...

Δίπλα στους πυροσβέστες που επιχειρούν στα Μουζακαίικα της Πάργας βρέθηκε ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηπείρου Βασίλης Βράστος, παρότι βρίσκεται σε ολιγοήμερη άδεια από την υπηρεσία.

Περισσότερα...

Η ανάπλαση στο λιμανάκι Περάματος ήταν ένα έργο πολλά υποσχόμενο. Υλοποιήθηκε από τον ΕΟΤ και παραδόθηκε στο Δήμο. Ξεκίνησε με προβλήματα από την κατασκευή του και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα. Τους τελευταίους μήνες αναζητείται τρόπος αξιοποίησης αλλά και προστασίας του από τον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος στον οποίο παραχωρήθηκε από το Δήμο. Ο Οργανισμός με την σειρά του παραχωρεί ορισμένες από τις δραστηριότητες σε αθλητικά σωματεία σε μία προσπάθεια να διαφυλάξει αλλά και να ζωντανέψει τον χώρο.

Περισσότερα...

Η ολοκλήρωση των έργων επέκτασης και εκσυγχρονισμού και η δυνατότητα ανεφοδιασμού αεροσκαφών με τις δεξαμενές καυσίμων βάζουν για τα καλά το αεροδρόμιο Ιωαννίνων στη λίστα των αναπτυσσόμενων.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...